Wednesday
May 24th
Home WK 2010 info

Honderdduizend WK 2010 kaartjes te koop

Honderdduizend WK 2010 kaartjes te koop

Deze week kunnen wederom kaartjes voor het WK voetbal in Zuid-Afrika 2010 worden besteld. Maandag 4 mei is de tweede ronde van de voorverkoop van WK 2010 tickets begonnen. Ongeveer honderdduizend kaarten gaan deze keer in de verkoop. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Net als in de eerste ronde zijn er twee verkoopkanalen: de website van de FIFA en de filialen van de First National Bank in Zuid-Afrika. Ook kunnen er wederom maximaal vier tickets voor maximaal zeven wedstrijden per adres worden aangevraagd. Binnen tien dagen krijgt men te horen of de aanvraag succesvol, deels succesvol of mislukt is.

In de tweede ronde zijn geen tickets te koop voor de WK-finale en de twee halve finales. In de eerste ronde kregen de FIFA en FNB al enorm veel aanvragen binnen voor deze wedstrijden. In totaal kreeg de wereldvoetbalbond in de eerste ronde 1,7 miljoen aanvragen binnen, terwijl er ongeveer 750.000 plaatsbewijzen beschikbaar waren. Een loting heeft inmiddels bepaald wie er kaartjes heeft gekregen en wie niet. Met name de poulewedstrijden bleken relatief gemakkelijk verkijgbaar te zijn. In de tweede ronde wordt niet geloot maar is het zaak om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. 

 Blijf op de hoogte van de WK 2010 tickets voorverkoop en schrijf je in voor de gratis ZA 2010 Newsletter (rechtsboven op de site)

 

 

Voetbaltour door Kaapstad

Voetbaltour door Kaapstad

Kaapstad is een van de negen steden waar straks in 2010 het WK voetbal plaatsvindt. De komst van dat evenement verleidde de kleine touroperator Coffeebeans Routes een Cape Town Soccer Route uit te zetten. De tour is een soort introductie van wat Kaapstad op voetbalgebied te bieden heeft. Tot voor kort was het voor bezoekers nog een zoektocht om daar achter te komen. Maar nu er aan de rand van het centrum een enorm stadion voor het WK voetbal verrijst, is de eerste stap snel gemaakt.

Read more...

1,7 miljoen WK 2010 tickets aangevraagd

1,7 miljoen WK 2010 tickets aangevraagd

De eerste fase van de voorverkoop van WK 2010 tickets is op 31 maart afgesloten. De FIFA en de FNB, de twee verkoopkanalen, hebben in totaal 1,7 miljoen aanvragen voor plaatsbewijzen binnengekregen, zo maakte het Lokale Organisatie Comité bekend. In deze voorverkoopronde waren ongeveer 750.000 tickets beschikbaar. Een loting op 15 april zal bepalen wie plaatsbewijzen krijgt toebedeeld. Eind april krijgen de aanvragers van WK tickets het resultaat daarvan te horen.

De meeste interesse voor tickets was er vanuit Zuid-Afrika zelf, gevolgd door de VS, Engeland, Duitsland, Italië en Australië. Vooral de openingswedstrijd en de finale op 11 juli 2010 bleken gewild bij voetbalfans.

Op 4 mei 2009 start een nieuwe voorverkoopronde. Daarbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

 Blijf op de hoogte van de WK 2010 tickets voorverkoop en schrijf je in voor de gratis ZA 2010 Newsletter (rechtsboven op de site)

 

Wedstrijdschema WK 2010 Zuid-Afrika

Wedstrijdschema WK 2010 Zuid-Afrika

Bekijk hier het wedstrijdschema van het WK 2010 in Zuid-Afrika met een overzicht van de poulefase, achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale van het WK 2010. Nederland speelt aanstaande zondag om 20.30 tegen Spanje de finale van het WK Voetbal in Johannesburg. Een dag eerder is de strijd om de derde plaats tussen Duitsland en Uruguay. Bekijk ook de WK 2010 poulestanden.    

Read more...

Eten en drinken in Zuid-Afrika

Eten en drinken in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kun je fantastisch eten en voor Nederlandse begrippen is het erg betaalbaar. Het land is verder bekend vanwege de heerlijke wijnen. Franschhoek (vlakbij Kaapstad) wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. Met name vleeseters kunnen hun hart ophalen in Zuid-Afrika maar ook visliefhebbers en vegetariërs hebben ruime keuze. Een typische Zuid-Afrikaanse gewoonte is de ‘braai’. Dit is een Zuid-Afrikaanse barbecue. In vrijwel ieder huis is wel een braai te vinden en ook op campings en self-catering huisjes wordt de mogelijkheid om te braaien vaak geboden.

Read more...
Page 8 of 11

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server