Wednesday
May 24th
Home WK 2010 info

Bloemfontein 2010

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloemfontein duidelijk de aangewezen plek.  De stad ligt midden in het land, op de weg van Johannesburg naar Kaapstad, en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Drakensbergen en het bergachtige staatje Lesotho. In de provinciestad staan in 2010 zes WK-wedstrijden op het programma in het Free State Stadium.

 

Read more...
 

Rustenburg 2010

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesburg. De stad ontleent zijn bestaansrecht aan de platinamijnen in de directe omgeving en is een ideale uitvalsbasis voor de Magalies Mountains en het Pilanes National Park. Tijdens het WK voetbal worden er zes wedstrijden in het Royal Bafokeng stadium gespeeld.

Read more...

Kaapstad 2010

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door te brengen. Maar de vraag is of dat tijdens het WK 2010 ook zo is. De Kaapse winter heeft doorgaans fraaie zonnige dagen in petto maar het kan dan ook zomaar weken achtereen regenen. In het fraai gelegen Cape Town Stadium staan acht wedstrijden op het programma, waaronder Nederland - Kameroen en een kwart- en halve finale. Topkoks uit Nederland en Zuid-Afrika verzorgen op 23 juni in Paarl een Veldbraai op het terrein van De Oranjecamping. U kunt zich inschrijven op de site van De Oranjecamping.

Read more...

Durban 2010

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en omgeving tijdens het WK 2010 tot een aangename uitvalsbasis en vakantiebestemming. In het gloednieuwe Moses Mabhida Stadium van de havenstad zullen zeven WK-wedstrijden plaatsvinden, waaronder Nederland - Japan en een halve finale.

Read more...

WK stadion van wilde dieren

WK stadion van wilde dieren

Tribunes met een zebramotief en achttien giraffen die de overkapping ondersteunen en het stadion identiteit geven. De architect van het WK stadion van Nelspruit heeft zich duidelijk laten inspireren door de wilde dieren die hier op steenworp afstand in het Kruger Park wonen. ‘Je ziet steeds vaker dat stadions een thema hebben en daarmee tot een landmark van de stad uitgroeien,’ verklaart Mike Bell van het bureau R&L Architects dat het Mbombela stadion in Nelspruit ontwierp. 'Dat zie je onder meer bij het vogelnest in Peking en het stadion van München. Giraffen leken ons het perfecte symbool voor deze omgeving en ze zijn als pijlers voor het dak nog eens zeer functioneel ook. Het thema is in ieder geval bij de lokale bevolking zeer goed ontvangen.’

Read more...
Page 7 of 11

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server