Wednesday
May 24th
Home EK 2012 Polen/Oekraïne

EK 2012

Poules EK 2012

Naast de twee organiserende landen (Polen en Oekraïne) hebben veertien landen zich gekwalificeerd voor het EK 2012. Bekijk hier de vier EK 2012 poules. Nederland is ingedeeld in groep B met Duitsland, Denemarken en Portugal.

Last Updated ( Wednesday, 07 November 2012 04:01 )

Read more...
 

Pokerend Oranje plaatst zich voor EK 2012

Het Nederlandse elftal heeft zich met een minimale inspanning geplaatst voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. In Helsinki won Oranje met 0-2 van Finland. De mannen van Bert van Marwijk hebben nu in de resterende twee duels tegen Zweden en Moldavië aan één punt genoeg om als groepswinnaar naar Oost-Europa af te reizen. Inmiddels werd ook bekend dat de stad Krakau in het zuiden van Polen naar alle waarschijnlijkheid de uitvalsbasis van Oranje gaat worden. Hans Jorritsma zou al een voorboeking hebben gemaakt bij een hotel in die fraaie stad, zo meldde de Telegraaf. Mocht Oranje groepswinnaar worden in de kwalificatie, dan speelt het op het EK naar alle waarschijnlijkheid haar wedstrijden ofwel in Gdansk ofwel in Charkov.

Read more...

EK 2012 kaartverkoop van start

EK 2012 kaartverkoop van start

Fans kunnen zich vanaf dinsdag 2 februari inschrijven voor de kaartverkoop van het EK voetbal 2012 in Polen en Oekraïne. Ze hebben tot en met 31 maart de kans zich te registreren op de website van de UEFA. Vanaf april worden de kaarten via een loterij verdeeld.
De tickets variëren in prijs van 30 tot 600 euro. De UEFA wil na het toekennen van de kaarten voor het eerst online de mogelijkheid bieden om te ruilen.

Er zijn 1,4 miljoen kaarten beschikbaar voor de 31 wedstrijden van het toernooi, dat in juni 2012 plaatsvindt. Volgens toernooidirecteur Martin Kallen van de UEFA ligt de bouw van stadions in Oekraïne inmiddels op schema.

EK-kwalificatie: Oranje blijft winnen

EK-kwalificatie: Oranje blijft winnen

 Oranje heeft zich met een weergaloos optreden tegen Zweden gerevancheerd op de critici die vonden dat Nederland te hard en saai speelde tijdens het WK 2010. De op papier sterkste opponent in de kwalificatie voor het EK 2012 kwam er in de Amsterdam Arena niet aan te pas: 4-1. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay scoorden ieder twee doelpunten. 

Read more...

EK 2012 Stadions

EK 2012 Stadions

Het EK 2012 wordt gespeeld in acht stadions, gelijk verdeeld over de twee gastlanden Oekraïne en Polen. Zes van de acht stadions zijn geheel nieuw. Het Nationale stadion van Warschau wordt het toneel van de openingswedstrijd. De EK finale vindt plaats in Kiev. 

Read more...

EK 2012 Speelschema Oranje

Bekijk hier het wedstrijdschema van het Nederlands Elftal op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Oranje is ingedeeld in een poule met Duitsland, Denemarken en Portugal. Mocht het Nederlands Elftal eerste of tweede in de poule worden, dan plaatst het team van Bert van Marwijk zich voor de kwartfinale van het EK voetbal in 2012. Bekijk hier het hele wedstrijdschema van Oranje voor het EK 2012. 

Read more...

EK 2012 Wedstrijdschema

EK 2012 Wedstrijdschema

 

Het speelschema van het EK voetbal 2012 in Oekraïne en Polen. Nederland is ingedeeld in groep B met Duitsland, Denemarken en Portugal.

Last Updated ( Friday, 18 May 2012 12:38 )

Read more...

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server