Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Van Marwijk: 'Oranje doet niet onder voor Spanje'

Van Marwijk: 'Oranje doet niet onder voor Spanje'
Oranje staat morgen voor de derde keer in de geschiedenis in de finale van het WK voetbal. Tegenstander is Spanje. Bondscoach Bert van Marwijk ziet in de 'stad van goud' kansen om de Spanjaarden met zilver naar huis te sturen. 'Het verschil tussen Spanje en Nederland is klein,' aldus Van Marwijk op de laatste persconferentie.
Read more...
 

Township 2010: 'Twenty Ten heeft iets veranderd'

Township 2010: 'Twenty Ten heeft iets veranderd'

Township 2010 was vandaag op bezoek in het bejaardenhuis van Khayelitsha. "Twenty Ten heeft iets in de hoofden van de mensen veranderd,” zegt Lydia. “We moeten dat koesteren. We mogen dat niet verloren laten gaan.”

Read more...

Droomfinale voor Zuid-Afrika

Droomfinale voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika leeft hartstochtelijk toe naar de finale. De pers spreekt van een droomfinale na een droomtoernooi die een nieuw Zuid-Afrika heeft gecreëerd. In Soweto werd vrijdag een parade georganiseerd om dat te vieren. De meeste Zuid-Afrikanen staan achter het Nederlands Elftal dat zondagavond in de WK-finale aantreedt tegen Spanje. De grote vraag is nog of Nelson Mandela aanwezig zal zijn bij de sluitingsceremonie en de cup gaat uitreiken.  

Read more...

Township 2010: Gangsta Land

Township 2010: Gangsta Land

Gisteren zag ik in de township Manenberg hoe Spanje van Duitsland won in de halve finale. Het was al donker toen ik bij de Manenberg Waterfont aan de Vijgekraal Road arriveerde. De buurt heeft daar een circustent neergezet waar alle bewoners gratis naar de wedstrijden van het WK kunnen kijken. Onderweg had ik Ashley zoals gewoonlijk bij het veldje voor het politiebureau afgehaald. Ashley wil altijd dat ik hem daar oppik.
“Maar ik heb een TomTom die me overal naartoe leidt. Wat is het adres?”
“Het politiebureau is gemakkelijker.”
Ik vermoed dat Ashley dat zegt, omdat hij dat veiliger voor me vindt. Net zoals B&B eigenaressen die zijn aangesloten bij Dreamcatcher er ook op stonden dat ik niet in mijn eentje naar hun B&B in de townships zou rijden.

Read more...

Nederland compenseert CO2 uitstoot voor WK 2010

De Nederlandse ambassade ondersteunt drie Nederlandse initiatieven die in Zuid-Afrika de C02 uitstoot compenseren van het WK 2010.
Hiermee onderstreept de ambassade de leidende rol van het Nederlandse bedrijfsleven in innovatieve milieutechnologie. Nederland geeft hiermee ook gehoor aan de oproep van het VN Milieuprogramma UNEP en het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Milieu (DEA) om de CO2 uitstoot van WK-deelname te compenseren.
Read more...

SCORE al bijna 20 jaar op de bres voor ontwikkeling via sport

SCORE al bijna 20 jaar op de bres voor ontwikkeling via sport

‘Changing live through Sport.’ Dat is de slogan van de sportontwikkelingsorganisatie SCORE, een internationale NGO met kantoren in diverse landen en het hoofdkantoor in Zuid-Afrika. Volgend jaar viert de organistatie die door Nederlandse steun van de grond kwam haar 20 jarig jubileum viert.  Maar door het WK voetbal stond het werk van SCORE vooral dit jaar al in het middelpunt van de belangstelling.  Uitvoerend directeur Stefan Howells:  ‘Het WK biedt ons een uitstekende kans om te laten zien hoe je via sport arme gemeenschappen in Zuid-Afrika kunt laten ontwikkelen. ‘

Read more...

Oranje verovert Zuid-Afrika

Oranje verovert Zuid-Afrika

Het Nederlands Elftal heeft Zuid-Afrika voor zich gewonnen. En Oranjefans in Zuid-Afrika hebben het land dat het WK 2010 organiseert in de armen gesloten. Gistermiddag- en avond waren honderduizenden inwoners van Kaapstad op de been om de halve finale met de Nederlandse fans mee te vieren. Ook de Zuid-Afrikanen zien zich met de succesvolle WK-organisatie als grote winnaars.

Read more...

Kaapstad omarmt 'Orange Army'

Kaapstad omarmt 'Orange Army'

Het Oranjelegioen heeft in aanloop van de halve finale tegen Uruguay opnieuw bezit genomen van Kaapstad. Om half elf 's ochtends werd al voor de camera's van Japanse-, Zuid-Afrikaanse-, Duitse- en Nederlandse media de aftrap verricht van de actie Oranges for Orange. Tegen het middaguur verzamelden Oranjefans uit Nederland en Zuid-Afrikanen die de 'Orange Army' in de armen hebben gesloten, zich al op het FIFA Fan Fest in de binnenstad. Vanavond worden 25 duizend Oranjefans in het stadion verwacht. Daaronder Harry van Vugt die op het laatste moment op de bonnefooi met zijn vrouw in een vliegtuig naar Zuid-Afrika stapte.

Read more...
Page 2 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server