Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Township 2010: Verantwoord verblijf

Op het dak van de Mini Mark in Worcester staat een voetballer. Hij is gemaakt van afval en plastic zakken en draagt de kleuren van het nationale team. Die is daar neergezet door een dakloze kunstenaar, zegt Ina Smith. Samen met haar echtgenoot Paul, een gepensioneerde politiecommandant, heeft ze me zojuist opgepikt bij een benzinepomp aan de rand van de stad. Mijn navigatiesysteem had me gemakkelijk tot aan de voordeur van haar homestay kunnen brengen, maar Ina stond erop dat ik de laatste kilometers naar haar huis onder begeleiding afleg. “Dat is veel veiliger,” verzekerde ze me eerder die dag door de telefoon. Met een slakkengang van 40 kilometer per uur rijdt Paul voorop naar de afslag Worcester. Terwijl het vrachtverkeer voortraast voelt dat niet bepaald veilig.

Read more...
 

Township 2010: Vlaggenzee

Township 2010: Vlaggenzee

Het verkeer op de afslag naar Grand Casino West in Goodwood staat muurvast. Op de N1 wordt hard gewerkt aan een nieuw wegdek. Een paar dagen rondrijden over de uitvalswegen rondom Kaapstad leert dat alle wegen toch nog niet overal klaar zijn. Geduldig wachten de auto’s tot er eindelijk beweging in de rij komt. Uit veel raampjes wapperen vlaggen van Zuid-Afrika. Een enkeling heeft de vlag van Portugal, Duitsland of Argentinië uit het zijraam steken. Ook hebben veel automobilisten hun buitenspiegel versierd met mirror socks in de nationale kleuren. Die worden hier op elk kruispunt bij de stoplichten door de straatverkopers verkocht.

Read more...

Khayelitsha voor buitenstaanders

Khayelitsha is de vinexwijk onder de townships. Een half uurtje rijden van Kaapstad en nog relatief jong. Toen het in oudere townships als Guguletu en Crossroads te druk werd, begon men in Khayelitsha met de bouw van de eerste huizen. Dat was in 1983.
De eerste huizen behoorden tot het deel van Khayelitsha dat op de tekentafel was ontworpen. Deze zogeheten matchbox huizen waren niet groot en hadden slechts een slaapkamer. In 1985 kwamen de eerste bewoners hiernaartoe. Vijfentwintig jaar later telt Khayelitsha naar schatting 1,4 miljoen inwoners.

Read more...

Oranje thuis in Zuid-Afrika

Oranje thuis in Zuid-Afrika

 Het Nederlands elftal is sinds zondagochtend in Zuid-Afrika. Wij van Zuid-Afrika Journaal heten het team van harte welkom en hopen dat Oranje zich snel thuis zal voelen. Dat moet lukken in en land waar de spelers overal hun naam kunnen tegenkomen.

Read more...

Ambassade ondersteunt WorldCoaches

Ambassade ondersteunt WorldCoaches

 De Nederlandse Ambassade heeft recent besloten om het KNVB legacy-project WorldCoaches financieel te ondersteunen. Op deze manier wil de Ambassade bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van de voetbalbond om komende jaren in Zuid-Afrika maar liefst 2010 voetbalcoaches op te leiden. Lees het interview met Johan van Geijn (KNVB) over dit ambiteuze project. 'We voorzien hiermee in een geweldige behoefte in het land dat het WK 2010 organiseert.' 

Read more...

'FIFA en Loius Vuitton neppen wereldpers'

'FIFA en Loius Vuitton neppen wereldpers'

 Kan de FIFA world cup op twee plaatsen tegelijkertijd zijn? Dat vroegen veel Zuid-Afrikanen zich sinds dinsdag af. Terwijl honderden mensen in Witbank, Zuid-Afrika, met de echte wereldbeker op de foto gingen, liep de wereldpers uit om Naomi Campbell met de wereldcup in Parijs vast te leggen. Het fotomodel pakte de trofee daar in een speciale luxe-koffer van Louis Vuitton.

Read more...

Township 2010: Township toerisme

Township 2010: Township toerisme


Khayelitsha bestaat niet. De grootste township van Kaapstad, waar 1,4 miljoen mensen wonen, staat niet op de plattegrond die de West-Kaap provincie gratis weggeeft. Ook naar andere townships in de omgeving zoals Langa, Nyanga en Mitchell’s Plain is het lang zoeken. Guguletu? Niet op de kaart. Manenberg? Niet op de kaart.

Read more...

Interview Mark Agterdenbosch (SANEC)

Interview Mark Agterdenbosch (SANEC)

Zuid-Afrka gaat met de WK-organisatie de wereld verrassen. Dat verwacht Mark Agterdenbosch, sinds tien jaar algemeen directeur van SANEC (Southern Africa Netherlands Chamber of Commerce) in Nederland. Als zakelijke dienstverlener bevordert en faciliteert de organisatie de handel en investeringen tussen Nederland en Zuid(elijk)-Afrika. Richting en tijdens het WK staan een aantal evenementen op het programma. ‘Veel mensen zullen tijdens het WK opkijken van de bedrijvigheid in het land.’ Lees meer over investeren in Afrika op Emerging Africa.nl.

Read more...
Page 10 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server