Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Township 2010: African Brothers

Township 2010: African Brothers


In TIME van deze week staat een mooi verhaal van John Carlin over de impact van het hedendaagse voetbal. Eerder schreef Carlin het boek Playing with the enemy, dat onlangs door Clint Eastwood werd verfilmd onder de titel Invictus. In zijn artikel in TIME beschrijft Carlin hoe de voetbalsport voor mensen wereldwijd een levensstijl  is geworden. Voetballers zijn de hedendaagse rolmodellen. In de geschiedenis hebben ze de plaats ingenomen die vorsten en krijgsheren in vroeger eeuwen hadden.

Read more...
 

Kaaps consulaat klaar voor WK

Kaaps consulaat klaar voor WK

Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Kaapstad is ter gelegenheid van het WK voetbal van een mural voorzien. Tegen het gebouw op de hoek van Strand en Buitengracht is een enorme afbeelding bevestigd met daarop Amsterdamse grachtenpanden, een voetbal en het stadion van Kaapstad. Op de geveltop staat 'Proud to be in South Africa'. Elders op de mural wenst het consulaat namens Nederland zowel Kaapstad als Zuid-Afrika een 'Great World Cup' toe.

Read more...

Township 2010: Bij de mensen thuis

Township 2010: Bij de mensen thuis

De hanen van Melkhoutfontein beginnen te kraaien om drie uur in de nacht. Buiten is het dan nog pikdonker. De Zuid-Afrikaanse winternachten zijn lang. Om zes uur ’s avonds al valt de duisternis en het wordt pas weer licht tegen half acht in de ochtend. Maar dat maakt de hanen van Melkhoutfontein niks uit.
Als ik naar buiten kijk, zie ik geen mens op straat. Melkhoutfontein is in diepe rust verzonken. Toen ik vanmiddag het voormalige vissersdorp inreed, was het hier gezellig druk. Er waren veel kinderen op straat, want de scholen hebben nu examen. Eigenlijk had ik door moeten rijden naar de brug bij Stilbaai. Dat was het volgende afhaalpunt, waar ik me weer zou melden, maar de afslag naar Melkhoutfontein kwam negen kilometer eerder.

Read more...

Oranje bij top 5 WK-favorieten

Oranje bij top 5 WK-favorieten

  Spanje en Brazilië zijn de grote favorieten voor de wereldtitel. Dat blijkt uit de quotes bij online wedkantoor Unibet. Nederland behoort volgens gokkers ook tot de vijf grootste kandidaten om het WK 2010 in Zuid-Afrika te winnen.

Read more...

Township 2010: Dreamcatcher

Township 2010: Dreamcatcher


Vijfentwintig jaar geleden klopte Moses Kleinhans op de deur van het strandhuis van Anthea Rossouw en haar man. Moses was een visser. Hij woonde in de buurt van Stilbaai, een kustplaats op een paar uur rijden van Kaapstad. Moses had kiespijn en haar man was tandarts. Zo is het eigenlijk gekomen, zegt Anthea Rossouw. “Die ontmoeting was het begin van alles.” Vanuit Londen, de plaats waar ze nu woont, vertelt ze over haar levenswerk. Haar organisatie Dreamcatcher initieert sociale projecten in lokale gemeenschappen en legt daarbij sterk de nadruk op lokaal toerisme.

Read more...

Oranje blij verrast met omstandigheden Johannesburg

Oranje blij verrast met omstandigheden Johannesburg

Het Nederlands Elftal werkte vandaag de eerste oefensessie op Afrikaanse bodem af. Iets meer dan een uur duurde de lichte training. Zuid-Afrika Journaal was erbij en zag een ontspannen Oranje dat zich tevreden toonde met het weer, veld en hotel.

Read more...

Township 2010: Mooi meissie

Township 2010: Mooi meissie

De homestay van Ina heet Zwakala. Dat betekent : Kom dichterbij. Ina was bejaardenverzorgster voor ze twee jaar terug zelf met pensioen ging. In Zuid-Afrika krijgen vrouwen pensioen vanaf 60 jaar, mannen vanaf hun 65ste. “Maar dan moet je wel gewerkt hebben,” zegt Ina erbij. Sinds haar man zelf gepensioneerd is, wordt ze gekort op haar pensioen. Maar Ina heeft niet te klagen. Het leven is haar niet ongunstig gezind geweest. Haar drie volwassen zoons doen het goed. De oudste is arts, de middelste studeert in Stellenbosch en de jongste werkt bij een telecombedrijf.

Read more...

WK brengt Zuid-Afrika in extase

WK brengt Zuid-Afrika in extase

Een paar dagen voor de aftrap is Zuid-Afrika volledig in de ban van het WK voetbal. Uit auto's en huizen wapperen overal vlaggen van de deelnemende teams, vooral die van de regenboognatie. Kranten en tv-programma's gaan over bijna niets anders meer. Trainingen lokken tienduizenden mensen.  Het WK lijkt de bevolking, precies zoals beoogd, te verenigen.  'Dit is het beste dat Zuid-Afrika overkomt sinds de vrijlating van Nelson Mandela.'

Read more...
Page 9 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server