Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Township 2010: Gek op Madonna

Township 2010: Gek op Madonna

Gisteren kwam ik in de stad Gideon, de stickman van Khayelitsha weer tegen. Hij had net nieuwe verf gekocht. Nu het WK eenmaal goed op gang is en de supporters met groepen tegelijk de stad binnenkomen, hoopt hij dat hij de komende tijd meer stokken zal verkopen. “Het gaat niet slecht, maar eigenlijk had ik nu al meer verdiend willen hebben,” zei hij. Hij was vergeten dat hij de kosten van de verf nog moest aftrekken van zijn verdiensten. “Dat was niet zo slim van me,” lachte Gideon hoofdschuddend. Onder zijn arm droeg had hij drie stokken in de kleuren van Ghana en Bafana Bafana. “Nederlandse stokken zijn gemakkelijk te beschilderen, maar ze kosten me wel veel oranje verf.”

Read more...
 

Township 2010: het WK van de hoop

Township 2010: het WK van de hoop


Voor veel Zuid-Afrikanen is dit het WK van de hoop. Hoop op de wereldtitel. Hoop op betere tijden. Hoop om deze maand wat extra te verdienen. Overal in de stad zie je bij de robots (stoplichten) straatverkopers hun spullen proberen te slijten. Verkochten ze eerder dit jaar nog klerenhangers of wasknijpers, nu verkopen ze allemaal vlaggen van de deelnemende landen aan dit WK.

Read more...

Oranjecamping zet koers naar Durban

Oranjecamping zet koers naar Durban

De bewoners van De Oranjecamping zijn vanmorgen vanuit Pretoria vertrokken voor een 640 kilometer lange reis naar Durban, de volgende speelstad van het Nederlands elftal. De stoet was zes kilometer lang en bestond uit 175 bussen, jeeps en campers. De snelwegen N14 en M1 tussen Pretoria en Johannesburg werden door de Afrikaanse politie afgezet om het gebeuren goed te laten verlopen. De wereldpers liep uit om het vertrek vast te leggen. Ook Zuid-Afrika Journaal zwaaide de karavaan uit. Bekijk de foto's.

Read more...

Oranjefan doodziek van Bavaria-actie

Oranjefan doodziek van Bavaria-actie

 Een Nederlandse bezoeker van het eerste WK-duel van Oranje heeft zich enorm gestoord aan de naar het zich laat blijken illegale reclamestunt van Bavaria in het Soccer City stadium in Johannesburg. De Amsterdammer die veel geld neertelde voor een ticket naar Zuid-Afrika, miste grote delen van de wedstrijd omdat de Bavaria-meisjes in zijn stadionvak alle aandacht opeisten. 

Read more...

Township 2010: Hollandse regen

Township 2010: Hollandse regen

Het regent in Kaapstad. Met bakken valt het water uit de hemel. Vandaag is een belangrijke dag voor het Nederlands elftal. Vanmiddag speelt Oranje zijn eerste wedstrijd twaalfhonderd kilometer verderop in Johannesburg. Daar is het volgens het weerbericht vanochtend op de televisie wel mooi weer.

Read more...

Oranjelegioen verovert Johannesburg

Oranjelegioen verovert Johannesburg

De oranjemassa die zich rond Soccer City in Johannesburg verzamelde voor het duel tegen Denemarken, maakte grote indruk op Zuid-Afrikanen.  ‘Dit is freaking great. Ik zag er net eentje lopen, die leek op een cheetah. Waar in de wereld zie je dit?’

Read more...

Hollands sfeertje op Oranjecamping

Hollands sfeertje op Oranjecamping

Op De Oranjecamping in Pretoria heerst een familiale sfeer. In totaal zullen zo’n duizend Nederlandse fans met campers Oranje door Zuid-Afrika volgen. Op de camping waant men zich in Nederland maar buiten is het een wereld die men niet gewend is. Vooral in het verkeer is het oppassen. ‘Mensen lopen hier gewoon langs de snelweg en steken dan ineens over.’

Read more...

Voetballen tegen Xenofobie

Voetballen tegen Xenofobie

Voor de openingswedstrijd van het WK tussen Zuid-Afrika tussen en Mexico begint,  is er  ‘s ochtends in het stadion van Khayelitsha eerst een treffen tussen Goalhunters FC, een team uit de buurt,  en Refugee VI, dat bestaat uit vluchtelingen.

Read more...
Page 7 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server