Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Kaapstad klaar voor Oranje

Kaapstad klaar voor Oranje

Kaapstad maakt zich op voor de komst van het Oranjelegioen. Donderdagavond speelt het Nederlands Elftal om 20.30 uur in Greenpoint tegen Kameroen de laatste groepswedstrijd. Naar verwachting zal de binnenstad morgen in een grote Oranjezee veranderen als ook de grote Nederlandse gemeenschap in het gebied en Zuid-Afrikanen zich bij de Oranjekaravaan aansluiten. Daaronder de Nederlandse Sophie (zie foto's) die al vijf jaar in Kaapstad woont. De plaatselijke Consul-Generaal David de Waal roept iedereen in De Kaap op om al 's ochtends vroeg in het oranje naar het FIFA Fan Fest op de Grand Parade in de binnenstad te komen. Vandaar vertrekt in de middag de Fan Walk naar het stadion in Greenpoint. De grote vraag is nog hoe de Oranje dubbeldekkerbus die de stoet altijd vooruit gaat, de loopbrug over Buitengracht gaat nemen.

 

Read more...
 

Beatrix duikt op in Kaapstad

Beatrix duikt op in Kaapstad

Midden in Kaapstad is een levensgrote poster opgehangen van Koningin Beatrix in het tenue van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal Bafana Bafana. Het initiatief komt van de winkel TwIIce, gespecialiseerd in kantoorinrichting. Volgens marketing manager Bianca Gardella is het niet meer dan een ludieke grap waarmee de Nederlandse eigenaar Tin Korver zijn enthousiasme voor het WK voetbal, Oranje en Bafana wil uiten. Zuid-Afrika speelt vanavond tegen Frankrijk. Donderdag arriveert de Oranje-karavaan in Kaapstad voor de wedstrijd Nederland-Kameroen. Bekijk meer foto's.

 

 

Read more...

Township 2010: Aapjes kijken

Township 2010: Aapjes kijkenIn januari van dit jaar sprak ik Michael Letlala. Michael werkt als gids bij Coffee Beans Routes, een van de vele bureaus die townships tours organiseren. Van de week ontmoette ik hem weer.
Begin dit jaar vertelde Michael dat hij moeite heeft met het woord township. “Bij township denken de mensen aan armoede en zielige mensen die krottenwijken wonen,” zei Michael. “Het is stigmatiserend. Daarmee doe je de mensen in de townships tekort.” Michael sprak daarom liever van suburb tours.
Als je vanaf het vliegveld over de snelweg richting de stad rijdt, kom je ze vanzelf tegen: de eindeloze buitenwijken van Kaapstad, die tegen elkaar zijn gebouwd en tezamen de Cape Flats worden genoemd.

Read more...

Zuid-Afrika telt zegeningen WK-organisatie

Zuid-Afrika telt zegeningen WK-organisatie

Waar de Nederlandse pers nog steeds zit te neuzelen over de vuvuzela en de Bavaria-actie, zijn de Zuid-Afrikaanse media, de bevolking en de buitenlandse WK-bezoekers lyrisch over het verloop van het toernooi. ‘Dit land heeft sinds 1994 niet zo’n positieve vibe meegemaakt. Dat gaat nu de hele wereld over.’

Read more...

Oranje naar achtste finale

Oranje naar achtste finale

 

Het Nederlands elftal is zeker van een plaats in de achtste finale. Na de 1-0 overwinning tegen Japan en de winst van Denemarken op Kameroen (2-1) wordt Oranje, ongeacht de uitslag tegen het uitgeschakelde Kameroen, in ieder geval tweede in de poule. Mocht Nederland de eerste plaats handhaven, dan keert Nederland voor de achtste finale terug naar Durban. Mocht Oranje daar de kwartfinale bereiken, dan speelt het in Port Elizabeth. Een eventuele halve finale is dan in Kaapstad.

Read more...

Township 2010: jeugdvoetbal

Township 2010: jeugdvoetbal


Gisteren was de grote dag voor de African Brothers aangebroken. Na een lange voorbereiding mochten ze eindelijk voetballen op het FIFA Fan Fest midden in Kaapstad. Het toernooi zou eigenlijk afgelopen maandag al plaatsvinden, maar toen teisterden hevige slagregens het plein.
“Dit wordt een mooie dag,” zei Craig Hepburn, terwijl de spelers onder een stralende zon al lekker aan het pingelen waren.

Read more...

‘WK keerpunt voor Zuid-Afrika'

‘WK keerpunt voor Zuid-Afrika'

  Een week na de aftrap van het toenooi begint het Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven de zegeningen van de WK-organisatie te tellen. Accountant- en consultancybureau Deloitte noemde het WK donderdag een keerpunt voor de economie van Zuid-Afrika. Vooral met de nieuwe infrastructuur zou de organisator van het WK zich in het rijtje van ontwikkelde landen hebben geschaard. Maar tegelijkertijd dreigen stakingen ook het beeld van een sociaal onrustig land te bevestigen.

Read more...

Township 2010: Bafana Blues

Township 2010: Bafana Blues

Vandaag is de dag van de kater. De dag van de Bafana Blues. Gisteravond verloor Zuid-Afrika met 3-0 van Uruguay. De kans dat Bafana Bafana de poulefase doorkomt is nu wel heel klein geworden, al wordt hij hier nog niet helemaal uitgesloten. Zuid-Afrika moet nu in ieder geval van Frankrijk winnen om door te gaan. “Now we need a miracle,” kopt de Cape Times vanochtend op de voorpagina.

Read more...
Page 6 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server