Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Township 2010: Mongo's

Township 2010: Mongo'sGisteren schreef ik hier over de invloed die goededoelenorganisates hebben op de media. Net als politieke partijen zijn non-governemental organizations (NGO’s) zoals UNICEF, UNHCR, Oxfam Novib, Artsen zonder Grenzen en Greenpeace zich zeer goed bewust van de grote rol die beeldvorming speelt bij het uitoefenen van hun werk. Goededoelenorganisaties zijn opgericht om het leed in de wereld  tegen te gaan. Het is begrijpelijk dat ze willen laten zien welk leed dat is: het bestrijden van armoede, honger, oorlogen, uitsluiting, vrouwenonderdrukking, kindermisbruik, dierenleed, milieuvervuiling. Het is nog altijd geen pretje op onze mooie wereld. Dat goededoelenorganisaties die ellende laten zien, kun je ze dan ook niet kwalijk nemen. Het is een deel van hun werk. Wel is het goed om te beseffen dat goedendoelenorganisaties altijd een belang hebben bij wat ze laten zien. Hoe groter de zieligheidsfactor, hoe groter de noodzaak van hun eigen activiteiten, hoe meer donaties er binnen komen.

Read more...
 

Bavaria Babes niet betaald

Bavaria Babes niet betaald

De meisjes die Bavaria via een modellenbureau inhuurde voor een illegale reclamestunt tijdens Nederland-Denemarken in Johannesburg wachten nog altijd op hun geld. In de Zuid-Afrikaanse krant Cape Argus spuwen twee Bavaria Babes hun gal uit over de wijze waarop ze door de bierbrouwer in de val zijn gelokt.

Read more...

Kaapstad van Oranje

Kaapstad van Oranje

‘Kaapstad is van Holland, ole, ole,’ klonk het ruim zes uur voor de wedstrijd Nederland-Kameroen al aan de voet van de Tafelberg. In de binnenstad hadden zich om twee uur ‘s middags  al duizenden Nederlanders en Zuid-Afrikanen in het oranje verzameld om de Oranjedag van Kaapstad te vieren. Alleen Najib had het niet naar zijn zin. De Nederlands-Marokkaanse comediant trok wit weg toen een African Killer Bee hem te grazen nam.

Read more...

Township 2010: Rampbeelden Afrika gesponsord

Township 2010: Rampbeelden Afrika gesponsord

Afrika was vanwege het WK afgelopen tijd veelvuldig het onderwerp van documentairemakers. Vooral de ellende van het continent kwam in beeld. Vrijwel alle programma's werden ook gesponsord door goededoelenorganisaties, constateert Ricci Scheldwacht.  'Het is goed om te beseffen dat goede doelen bij alle programma’s die je ziet een belang hebben. Hoe groter de zieligheidsfactor, hoe groter de noodzaak van hun eigen activiteiten, hoe meer donaties er binnen komen.'

Read more...

Oranje onder indruk van Robbeneiland

Oranje onder indruk van Robbeneiland

Bondscoach Bert van Marwijk liet op de persconferentie weten dat zijn team onder de indruk was van Robbeneiland. Ook ging hij in op de ‘kaartenkwestie’. ‘Over de kaartenpakkers moet ik nog heel goed nadenken.’

Read more...

Township 2010: Zuid-Afrika feest door

Township 2010: Zuid-Afrika feest door

Keiharde dansmuziek, braaivlees en uitzinnige vreugde. Voetbal kijken in de townships van Kaapstad is een mooie belevenis. In het restaurant Mzoli Meat in Guguletu kwamen honderden Zuid-Afrikanen in alle kleuren en toeristen bijeen om Zuid-Afrika tegen Frankrijk te zien spelen maar vooral ook om het WK te vieren. Dat Zuid-Afrika na de zege toch uit het toernooi ligt, is geen ramp. De bevolking voelt zich met het WK in hun land de grote winnaar. Het feest gaat gewoon door. 

Read more...

Township 2010: Vleesfeest in Guguletu

Township 2010: Vleesfeest in GuguletuIn Guguletu kwam ik Michael uit Londen en Neeraj uit New York tegen. We stonden te wachten in de lange rij bij Mzoli Meat, een braai-restaurant op de NY 115. Het was afgeladen in de slagerij waar in een vitrine enorme stukken vlees lagen uitgestald. Van links naar rechts waren dat: lam, worst, rund, varken en kip.

Read more...

Township 2010: Onbestemde gevoelens

Township 2010: Onbestemde gevoelens

In The Big Issue van deze maand, die geheel is gewijd aan het WK voetbal, staat een artikel over township toerisme. Het blad is een betere uitvoering van onze Daklozenkrant. Hier in Kaapstad tref je de verkopers van het blad niet aan voor de plaatselijke Albert Heijn, maar bij de stoplichten op de vele kruispunten in de stad. Meestal zijn de verkopers zwart, maar gisteren zag ik ook een blanke verkoper van The Big Issue bij het stoplicht staan.

Read more...
Page 5 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server