Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws

WK 2010

Stars in their Eyes laat Zuid-Afrikaanse jeugd voetballen

Stars in their Eyes laat Zuid-Afrikaanse jeugd voetballen


Zuid-Afrikaanse jongeren uit kwetsbare gebieden laten voetballen en wegwijs maken in het leven en zodoende de sociale cohesie in de gemeenschap  bevorderen.  Dat is in de kern de doelstelling van Stars in their Eyes, een Nederlands-Zuid-Afrikaans initiatief, ontstaan in 2005, dat voetbal inzet om sociale veranderingen te realiseren in Zuid-Afrika.

Read more...
 

Township 2010: Talenten

Township 2010: Talenten


In Manenberg ontmoette ik Ashley. De 23-jarige Ashley is een van de vele vrijwilligers die in Manenberg actief is. Zelf woont hij in Heideveld, een kleurlingen township die grenst aan Manenberg. Omdat zijn oma niet meer goed ter been is hij bij haar ingetrokken om haar te verzorgen.
Ashley was een van de organisatoren van een jongerendag op een middelbare school in Manenberg.  Daar werd een talentenjacht georganiseerd en een sporttoernooi gehouden. Op het podium deden een paar jongens een breakdance act. In een hoek van de zaal schilderde een meisje in het kader van het WK vlaggetjes op de gezichten van de aanwezige kinderen. De Engelse vlag was het populairst.

Read more...

Township 2010: Mooi Manenberg

Township 2010: Mooi Manenberg

Manenberg is een kleurlingen-township op ongeveer en kwartier rijden van de stad. Manenberg grenst aan Guguletu. Daar wonen voornamelijk zwarten.
Als je vanuit Manenberg Guguletu  binnenrijdt, kun je zien dat er een verschil is tussen de twee townships.

Read more...

Township 2010: Straatverkopers gewoon op FIFA Fan Fest

Township 2010: Straatverkopers gewoon op FIFA Fan Fest

De FIFA was in aanloop naar het WK voetbal de grote boosdoener omdat ze arme straatverkopers niets zouden toestaan. Maar op het terrein van de FIFA Fan Fest in Kaapstad mogen informele handelaren gewoon spullen verkopen.

Read more...

Township 2010: In de schaduw van het voetbal

Township 2010: In de schaduw van het voetbal

Gisteren zag Bill Clinton hoe de Verenigde Staten in een bloedstollende wedstrijd met 2-1 van Ghana verloor. Clinton is hier niet alleen voor het WK voetbal, maar ook voor het Fortune Global Forum dat gisteren begon en tot en met maandag duurt. Sinds 1995 nodigt het Global Forum, dat wordt georganiseerd door Fortune, Time en CNN, een aantal wereldleiders en topmensen uit het bedrijfsleven uit om met elkaar van gedachten te wisselen. Om daar getuige van te zijn, moet je 5000 dollar betalen, maar dan heb je ook wat en bovendien mag je vrouw, vriendin of secretaresse zonder extra kosten mee.

Read more...

Nederland in kwartfinale tegen Brazilië

Nederland in kwartfinale tegen Brazilië

Nederland staat voor de vijfde keer in de geschiedenis in de kwartfinale van het WK Voetbal. In Durban werd relatief eenvoudig Slowakije in de achtste finale met 2-1 opzij gezet. Arjen Robben was de grote man. In de kwartfinale treft Oranje Brazilië in Port Elizabeth. In aanloop naar dat duel staat op het Fan Fest wederom een Oranjefeest gepland.

Read more...

Zuid-Afrika wil nu ook Olympische Spelen

Zuid-Afrika wil nu ook Olympische Spelen

Nu het WK voetbal succesvol verloopt, denkt Zuid-Afrika aan het organiseren van de Olympische Spelen van 2020. Durban en Kaapstad zijn de voornaamste kandidaten. IOC-baas Jacques Rogge onthulde dat hij de Spelen graag een keer naar Afrika wil brengen en zou een bid zeer verwelkomen.

 

Read more...

Township 2010: De Voetbalkaravaan

Township 2010: De Voetbalkaravaan

In het boek De crisiskaravaan bekijkt journaliste Linda Polman met een kritische blik naar de humanitaire hulpverlening die inmiddels is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. “Nog nooit waren er zoveel hulporganisaties als tegenwoordig. Een karavaan van NGO’s, met in hun voetspoor popsterren, acteurs, politici en journalisten, trekt over de planeet, van crisisgebied naar oorlogszone,” aldus de flaptekst achterop het boek. Deze maand is de karavaan in Zuid-Afrika aangekomen. Daar is geen crisis of oorlog gaande, maar het WK voetbal. De afgelopen weken kwam ik elke dag wel iemand tegen die me uitnodigde om een voetbalproject bij te wonen. Want in zowat alle townships zijn er organisaties bezig die wel iets met voetbal doen.

Read more...
Page 4 of 27

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server