Saturday
May 27th
Home WK 2018 Rusland

WK 2018

WK 2018 naar Rusland, Engeland vernederd

WK 2018 naar Rusland, Engeland vernederd

 Rusland mag in 2018 als eerste Oost-Europese land het WK voetbal organiseren. In Zürich deelde de FIFA het WK 2022 zeer verrassend toe aan Qatar. Daarmee vindt het WK voetbal voor de vierde keer op rij in een Emerging Market plaats. De twee toekenningen maken duidelijk dat de FIFA het WK voetbal het liefst organiseert in landen waar het voetbal nog in ontwikkeling is. Opvallend is ook dat de landen die kritisch ten opzichte van de WK-organisatie in Zuid-Afrika stonden, kansloos bleken bij de stemming. Vooral Engeland dat zichzelf als favoriet zag, stond met slechts twee van de 22 stemmen volledig voor schut.

Read more...
 

Cruijff kritisch over WK 2018 kandidatuur Nederland

Cruijff kritisch over WK 2018 kandidatuur Nederland

Johan Cruijff wil voorlopig nog geen ambassadeur zijn voor de lobby om het WK voetbal 2018 naar Nederland/België te halen. De oud-voetballer gaf in zijn wekelijkse column in De Telegraaf aan dat hij nog niet het gevoel heeft dat de kandidatuur van Nederland en België breed gedragen wordt. De zogeheten HollandBelgium Bid staat volgens Cruijff nog te ver van de sporters af. Pas als dat verandert, wil hij de kandidatuur officieel vertegenwoordigen.

Read more...

Nederland en België willen WK 2018

Nederland en België willen WK 2018

Johan Cruijff heeft telefonisch toegezegd dat hij de KNVB gaat helpen om het WK voetbal 2018 naar Nederland en België te halen. Dat heeft secretaris generaal bij de KNVB, Harry Been, tegen Voetbal International verklaard. Eind 2010 zal de FIFA beslissen welke landen het WK voetbal in 2018 en 2022 mogen organiseren. De wereldvoetbalbond liet al doorschemeren dat het toernooi in 2018 hoogstwaarschijnlijk in Europa zal plaatsvinden. Naast Nederland/België hebben ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal zich kandidaat gesteld. Voor het WK 2022 zijn Mexico, Verenigde Staten, Qatar en Australië in de race.

Read more...

WK voetbal 2018 gewilde prooi

WK voetbal 2018 gewilde prooi

Nederland en België krijgen steeds meer concurrentie voor de organisatie van het WK voetbal 2018. Na Engeland heeft nu Spanje/Portugal zich gezamenlijk kandidaat gesteld. Ook Australië, Quatar, Rusland, China, Japan, Mexico, Verenigde Staten en Canada hebben volgens de FIFA officieel interesse getoond. FIFA voorzitter Sepp Blatter gaf afgelopen week in Tokio al aan in Engeland een sterke kandidaat te zien. Met de Britse prins William hebben de Engelsen alvast een voorname ambassadeur in huis gehaald voor de 'bid'. Ook David Beckham en Gary Lineker zullen naar verwachting een dergelijke rol spelen. Verrassend was de gezamenlijke kandidatuur van Spanje en Portugal die afgelopen week bekend werd. Ook de Iberiërs zouden volgens de FIFA-voorzitter hoge ogen gooien. Eerder uitte Blatter zich al positief over de kandidaatstelling van de Benelux-landen.

Read more...

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server