Saturday
May 27th

Oranje in Zuid-Afrika

Kater na WK-finale

Kater na WK-finale

Voor de derde keer in de geschiedenis heeft het Nederlands Elftal de finale van het WK verloren. De Spanjaarden domineerden het duel in Johannesburg maar wisten pas in de verlenging het duel te beslissen (1-0). Volgens de spelers van Oranje had de scheidsrechter het doelpunt van Andres Iniesta nooit mogen goedkeuren. Een verslag van de wedstrijddag in Johannesburg en de rampvlucht uit Amsterdam.

Last Updated ( Tuesday, 13 July 2010 09:44 )

Read more...
 

Van Marwijk: 'Oranje doet niet onder voor Spanje'

Van Marwijk: 'Oranje doet niet onder voor Spanje'
Oranje staat morgen voor de derde keer in de geschiedenis in de finale van het WK voetbal. Tegenstander is Spanje. Bondscoach Bert van Marwijk ziet in de 'stad van goud' kansen om de Spanjaarden met zilver naar huis te sturen. 'Het verschil tussen Spanje en Nederland is klein,' aldus Van Marwijk op de laatste persconferentie.
Read more...

Kaapstad omarmt 'Orange Army'

Kaapstad omarmt 'Orange Army'

Het Oranjelegioen heeft in aanloop van de halve finale tegen Uruguay opnieuw bezit genomen van Kaapstad. Om half elf 's ochtends werd al voor de camera's van Japanse-, Zuid-Afrikaanse-, Duitse- en Nederlandse media de aftrap verricht van de actie Oranges for Orange. Tegen het middaguur verzamelden Oranjefans uit Nederland en Zuid-Afrikanen die de 'Orange Army' in de armen hebben gesloten, zich al op het FIFA Fan Fest in de binnenstad. Vanavond worden 25 duizend Oranjefans in het stadion verwacht. Daaronder Harry van Vugt die op het laatste moment op de bonnefooi met zijn vrouw in een vliegtuig naar Zuid-Afrika stapte.

Read more...

Groot Oranjefeest in Kaapstad verwacht

Groot Oranjefeest in Kaapstad verwacht

 Dinsdag zal de binnenstad van Kaapstad nogmaals oranje kleuren voorafgaand aan de halve finale van het Nederlands Elftal tegen Uruguay om 20.30 uur in Greenpoint Stadium. Naar verwachtingen zullen net als zaterdag bij de kwartfinale honderdduizenden fans zich in het centrum op het Fan Fest Park en de Fan Walk melden, een groot deel in oranje. Ook in Nederland is grote interesse ontstaan om de halve finale en een eventuele finale bij te wonen. De KLM zette afgelopen weken al grotere toestellen in om Oranjefans in te vliegen. Ook werd een extra vlucht ingezet.

Read more...

Oranje kooit kanaries

Oranje kooit kanaries

Het Nederlands Elftal staat na een knappe 2-1 zege op Brazilië in de halve finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. In de kwartfinale in Port Elizabeth kon Nederland aanvankelijk weinig potten breken. Maar na een dramatische eerste helft waarin de Brazilianen de leiding namen, kwam Oranje na rust sterk terug. Wesley Sneijder stuurde met twee doelpunten de 'Goddelijke Kanaries' naar huis. Nederland speelt nu in Kaapstad tegen Uruguay voor een plek in de finale.

Read more...

Township 2010: Gek van Oranje

Township 2010: Gek van Oranje

In de townships zijn de meeste bewoners voor Brazilië en Ghana sinds Bafana is uitgeschakeld. Ricardo uit Heideveld is echter een grote Oranjefan. "De Nederlandse supporters zijn fantastisch voor de sfeer. Toch is niet iedereen blij met ze. Een van hen heeft de verloofde van de populaire DJ Phat in haar billen geknepen. Die heeft daar in zijn radioshow de hele uitzending over zitten mopperen.”

Read more...

KNVB organiseert ook in Port Elizabeth Oranjefeest

KNVB organiseert ook in Port Elizabeth Oranjefeest

In Port Elizabeth heeft de KNVB toch een Oranjeplein en een gezamenlijke optocht naar het stadion georganiseerd in aanloop naar de kwartfinale tegen de Brazilianen. Dat meldt de website Onsoranje.nl. Het was afgelopen dagen nog de vraag of dat zou gebeuren. Het FIFA Fan Fest in St. Georges Park opent om 10.00 uur de deuren. Om helemaal in de stemming te komen voor de kwartfinale tegen Brazilië wordt weer in parade naar het stadion gelopen. Het is dit keer een tocht van zo'n 5 kilometer, daarom vertrekt de stoet al om 13.30 uur. In het Nelson Mandela Bay Stadium wordt om 16.00 uur afgetrapt.

Read more...
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 7

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server