Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws Organisatie

Organisatie

Obama naar openingsceremonie WK 2010

Obama naar openingsceremonie WK 2010

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een uitnodiging geaccepteerd om de openingsceremonie van het WK voetbal in Zuid-Afrika bij te wonen. Dat bevestigde Sepp Blatter maandagochtend op een persconferentie. De FIFA baas gaf aan dat Obama het Afrikaanse continent en Zuid-Afrika een zeer warm hart toedraagt. Obama, wiens vader in Kenia werd geboren, bezocht Zuid-Afrika drie jaar geleden als senator al een keer. Hij zou volgens Blatter erg enthousiast zijn over het WK 2010. 'Voorheen had niemand vertrouwen in Afrika. Obama en ik hebben dat wel. Het wordt tijd dat de rest van de wereld Afrika ook eens omarmt. Het WK in Zuid-Afrika wordt volgend jaar een ongekend spektakel.' 

Read more...
 

Vuvuzela komt naar Nederland

Vuvuzela komt naar Nederland

Slecht nieuws voor alle mensen die gek worden van het geluid van de vuvuzela: de door Zuid-Afrikaanse voetbalfans zo geliefde plastic toeter komt naar Nederland. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad vandaag. Over de vuvuzela is tijdens de Confederations Cup enorme ophef ontstaan. Veel televisiekijkers is het geluid dat de vuvuzela's gezamenlijk in de stadions produceren, een doorn in het oor. De FIFA moest het zelfs opnemen voor deze variant van de Zuluhoorn. Ondanks alle kritiek lijkt de wereldwijde opgang van de lawaaitrompet niet meer te stoppen, zo schrijft het Nieuwsblad.

Read more...

Verbanning vuvuzela moeilijk verhaal

Verbanning vuvuzela moeilijk verhaal

De vuvuzela ligt weer eens onder vuur. De plastic zuluhoorn behoort tot de standaarduitrusting van de Zuid-Afrikaanse voetbalfan. Maar Nederlandse televisiekijkers storen zich mateloos aan het oorverdovende geluid van de toeters tijdens wedstrijden van de Confederations Cup. 'Alsof er een enorme zwerm bijen boven het stadion cirkelt,' klaagt Willem Buitenveldert die er naar eigen zeggen helemaal gek van wordt. Volgens de NOS haken veel voetballiefhebbers af bij de Confederations Cup omdat ze door de vuvuzela's het commentaar bij de wedstrijden niet meer kunnen volgen.

Read more...

Interview met ambassadeur over WK 2010: 'Oranje traint bij Wits University.'

Interview met ambassadeur over WK 2010: 'Oranje traint bij Wits University.'

De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika bereidt zich al volop voor op het WK voetbal, gaat Oranjefans uitgebreid over het land informeren en hielp onlangs het Nederlands Elftal bij het vinden van een trainingsaccommodatie. Dat vertelt ambassadeur Rob de Vos (57) in een interview aan Zuid-Afrika Journaal.  ‘Het wordt een groots toernooi. Wie WK-kaartjes kan bemachtigen, moet in 2010 zeker naar dit prachtige land komen.’

Read more...

De echte helden van 2010

De echte helden van 2010

Met de opening van de expositie ‘The Real Heroes’ in de Bell-Roberts galerie in Kaapstad is het 2010 Fine Art project overtuigend van start gegaan. De Zuid-Afrikaan Clint Strydom heeft de lat direct hoog gelegd met een fraaie zwart-wit fotoserie van voetballers in ruraal Zuid-Afrika. De foto’s zijn opgenomen in de 2010 Fine Art Collection, een officieel product van de 2010 FIFA World Cup. Een groot aantal kunstenaars krijgt via dit podium tot en met het WK 2010 de kans om hun werk wereldwijd aan een groot publiek te tonen en te verkopen.

Read more...

Zuid-Afrikaanse voetbalfans: ‘Wij zijn de gekste’

Zuid-Afrikaanse voetbalfans: ‘Wij zijn de gekste’

De fans van het Nederlands Elftal hebben een reputatie op te houden als het om gekke uitdossingen gaat tijdens een EK- of WK-voetbal. Maar of het Oranjelegioen in Zuid-Afrika 2010 wederom de show gaat stelen, is nog maar de vraag. Ze zullen dan de Zuid-Afrikaanse voetbalfans moeten overtreffen. Én die zijn vaak knettergek!

Read more...

Kunst krijgt WK 2010 podium

Kunst krijgt WK 2010 podium

Kunstenaars krijgen van de FIFA in aanloop naar het WK voetbal een fraaie kans om hun werk wereldwijd te tonen. Afgelopen vrijdag 24 april werd daartoe in Kaapstad het project 2010 Fine Art gelanceerd. Onderdeel van het initiatief is een tentoonstelling in 32 wereldsteden van kunst dat op het WK 2010 en Afrika is geïnspireerd. Uit alle 32 landen die aan het WK deelnemen, zullen vijf vooraanstaande kunstenaars worden uitgenodigd om een werk aan deze wereldwijde expositie te leveren. Dat werk wordt vervolgens 210 maal gereproduceerd. Afrikaanse kunstenaars krijgen in een apart 2010 African Fine Art project de kans om vanaf juni 2009 in alle negen WK 2010 speelsteden hun werk te exposeren.

Read more...

Zuid-Afrika kiest voor Zuma

Zuid-Afrika kiest voor Zuma

De Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC (Afrikaans Nationaal Congres) heeft bij de verkiezingen van afgelopen week net geen tweederde meerderheid in het parlement weten te behouden. Het ANC is volgens de zaterdag bekendgemaakte uitslag op 65,9 procent van de stemmen blijven steken. De omstreden partijleider Jacob Zuma die eerder deze maand corruptie-aanklachten tegen hem ingetrokken zag worden, ziet de uitslag desondanks als een grote overwinning.

Read more...

WK 2010 beelden ook op mobieltje

WK 2010 beelden ook op mobieltje

De wereldvoetbalbond FIFA krijgt ruim twee miljard euro voor de uitzendrechten van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Dat maakte Niclas Ericson, hoofd afdeling televisie bij de FIFA, maandag in Johannesburg bekend. Het bedrag is hoger dan op de twee vorige edities van het WK voetbal toen zo'n 1,9 miljard euro werd ontvangen. De FIFA verwacht in 2010 ook iets meer kijkers dan bij het WK 2006 in Duitsland. Destijds bereikten de beelden 26,3 miljard mensen.

Read more...
Page 7 of 8

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server