Saturday
Jun 24th
Home WK 2010 Nieuws Organisatie

Organisatie

WK-teams zitten hoog en droog

WK-teams zitten hoog en droog

De meeste deelnemers aan het WK  voetbal 2010 zullen hun kamp in de omgeving van Johannesburg en Pretoria, in het noorden van Zuid-Afrika, opslaan. Dat zal blijken uit de lijst die het Lokale Organisatie Comité een dezer dagen zal publiceren. Afrikaanse teams mijden echter de koude nachten van de hoogvlakte en zoeken de warmere oostkust op. Grote verliezers zijn de steden in de Kaapprovincies die hun uitgebreide lobbywerk niet beloond zagen worden.

Read more...
 

Tien goede redenen om wel naar Zuid-Afrika 2010 te komen

Tien goede redenen om wel naar Zuid-Afrika 2010 te komen

Veel Oranjefans twijfelen of ze naar het WK 2010 in Zuid-Afrika af moeten reizen, zo blijkt uit de tegenvallende kaartverkoop tot nu toe.  Men maakt zich vooral zorgen over de criminaliteit, gebrek aan accommodatie, de afstanden en de hoge kosten.  Een groot deel van de beeldvorming berust echter op misverstanden. Er zijn veel goede redenen om juist wel naar Zuid-Afrika te komen. Zuid-Afrika Journaal zet de tien beste op een rij.

Read more...

Foppe: ‘Wel naar Zuid-Afrika komen!’

Foppe: ‘Wel naar Zuid-Afrika komen!’

Tot nu toe maken weinig Oranjefans aanstalten om naar Zuid-Afrika af te reizen om het Nederlands Elftal aan te moedigen tijdens het WK voetbal 2010. Vooral de vermeende onveiligheid in het land schrikt supporters af. Foppe de Haan, sinds een paar maanden trainer van Ajax Cape Town, verbaast zich daarover. Op rondreis door het land voelde hij zich alleen door een kudde olifanten ooit bedreigd, vertelt hij tegen Zuid-Afrika Journaal.

Read more...

Ajax Cape Town trapt af in nieuwe WK-stadion Kaapstad

Ajax Cape Town trapt af in nieuwe WK-stadion Kaapstad

Zaterdag wordt het gloednieuwe Cape Town Stadium in gebruik genomen. Het Nederlands elftal speelt daar tijdens het WK zijn laatste groepswedstrijd tegen Kameroen. In de openingswedstrijd van zaterdag speelt Ajax Cape Town van trainer Foppe de Haan een oefenduel tegen stadgenoot Santos.

Read more...

Terreur treft Africa Cup Angola

Terreur treft Africa Cup Angola

De aanloop naar de Africa Cup in Angola is vrijdag ruw verstoord door een aanval van rebellen op de spelersbus van Togo. De bus werd bij de grensovergang van Congo en Angola bijna een half uur met machinegeweren onder vuur genomen. Daarbij verloren twee Togolezen het leven en raakten negen mensen gewond, waaronder twee spelers. Togo heeft zich inmiddels teruggetrokken uit het toernooi dat zondag van start is gegaan in de hoofdstad Luanda.

Read more...

Film Invictus inspiratiebron voor Zuid-Afrika 2010

Film Invictus inspiratiebron voor Zuid-Afrika 2010

Afgelopen week ging in Zuid-Afrika de film Invictus in première. Regisseur Clint Eastwood laat daarin zien hoe de kersverse president Nelson Mandela in 1995 met het WK rugby de universele taal van sport gebruikte om het land te verenigen. Het is niet toevallig dat de film met onder meer Morgan Freeman en Matt Damon nu uit komt. Met het WK 2010 voor de deur ligt er een nieuwe kans om de verschillende bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika dichter bij elkaar te krijgen.

Read more...

WK 2010 teams mijden Kaapstad

WK 2010 teams mijden Kaapstad

De keuze van Oranje om tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika op grote hoogte te verblijven, heeft volop navolging gekregen. Dat blijkt uit een voorlopig lijstje van de Sunday Times met de verblijf- en trainingslocaties van de deelnemende teams. Opvallend is dat vooralsnog niet een deelnemer voor de populairste toeristische bestemming van het land heeft gekozen. Kaapstad staat met lege handen.

Read more...

Loting voorbode succes Zuid-Afrika 2010

Loting voorbode succes Zuid-Afrika 2010

Als de prachtige ambiance rond de loting in Kaapstad een voorbode is van het WK voetbal volgend jaar, dan wordt het evenement in sociaal opzicht in ieder geval een succes voor het organiserende land. Honderdduizenden Zuid-Afrikanen verzamelden zich vrijdag, vervuld van nationale trots, in de grote steden om de loting samen te vieren. ‘Dit toont aan dat het WK voetbal voor ons land gaat werken en zet de criticasters van Zuid-Afrika 2010 voorlopig in hun hemd.'

Read more...

Verbroederend WK-feest in Kaapstad

Verbroederend WK-feest in Kaapstad

Wie roept dat de WK-loting alleen een FIFA-feestje is en de lokale bevolking wordt uitgesloten, moet zich nog maar eens achter de oren krabbelen. Op de dag van de loting knalde in Kaapstad een enorm volksfeest los met bezoekers uit alle lagen van de bevolking. In Long Street verzamelden tienduizenden voetbalfans zich op het FIFA Fan Fest om samen het WK 2010 in te luiden. 'Wat een positieve vibe!. Je ziet nu echt dat het WK voetbal goed is voor Zuid-Afrika en de verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar gaat brengen.'

Read more...
Page 5 of 8

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server