Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws Organisatie

Organisatie

Zuid-Afrika een jaar na het WK (1): De Stadions

Zuid-Afrika een jaar na het WK (1): De Stadions

  De grote en peperdure stadions die Zuid-Afrika voor het WK 2010 liet bouwen, zouden volgens de critici na het evenement leeg komen te staan. Maar een jaar later blijkt dat erg mee te vallen. Eerste deel van een driedelige serie over 'Zuid-Afrika, een jaar  na het WK', geschreven in opdracht van AD Sportwereld.

Last Updated ( Tuesday, 28 June 2011 15:13 )

Read more...
 

Zuid-Afrika wil WK-geest vasthouden

Zuid-Afrika wil WK-geest vasthouden

Twee dagen na het einde van het WK is Zuid-Afrika enigszins tot rust komen. De vuvuzela's en vlaggenverkopers zijn uit het straatbeeld verdwenen. In de media gaat het echter nog steeds over de succesvolle organisatie van het WK 2010 dat van FIFA-baas Sepp Blatter een 9 kreeg en ook in de buitenlandse pers als een van de indrukwekkendste en kleurrijkste ooit werd omschreven. De grote vraag die men zich stelt: hoe kunnen we de spirit van de afgelopen maanden vasthouden en gebruiken om andere problemen in Zuid-Afrika op te lossen.

Read more...

'Zuid-Afrika 2010 grootste succes in sportgeschiedenis'

'Zuid-Afrika 2010 grootste succes in sportgeschiedenis'

 

'Africa's greatest moment' kopt de Sunday Independent. 'What a show!' opent de Sunday Times met chocoladeletters op de voorpagina. De zondagkranten in Zuid-Afrika staan geheel in het teken van het WK voetbal. Er is ruim aandacht voor de finale Nederland-Spanje van vanavond en de erfenis van Johan Cruijff. Maar de kranten staan vooral vol met de complimenten die Zuid-Afrika afgelopen dagen heeft gekregen uit de hele wereld voor de organisatie van het WK voetbal.

 

Read more...

Droomfinale voor Zuid-Afrika

Droomfinale voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika leeft hartstochtelijk toe naar de finale. De pers spreekt van een droomfinale na een droomtoernooi die een nieuw Zuid-Afrika heeft gecreëerd. In Soweto werd vrijdag een parade georganiseerd om dat te vieren. De meeste Zuid-Afrikanen staan achter het Nederlands Elftal dat zondagavond in de WK-finale aantreedt tegen Spanje. De grote vraag is nog of Nelson Mandela aanwezig zal zijn bij de sluitingsceremonie en de cup gaat uitreiken.  

Read more...

Oranje verovert Zuid-Afrika

Oranje verovert Zuid-Afrika

Het Nederlands Elftal heeft Zuid-Afrika voor zich gewonnen. En Oranjefans in Zuid-Afrika hebben het land dat het WK 2010 organiseert in de armen gesloten. Gistermiddag- en avond waren honderduizenden inwoners van Kaapstad op de been om de halve finale met de Nederlandse fans mee te vieren. Ook de Zuid-Afrikanen zien zich met de succesvolle WK-organisatie als grote winnaars.

Read more...

Invasie Oranjefans in Johannesburg

Invasie Oranjefans in Johannesburg

De KLM en reisorganisaties vliegen met meer dan tien extra toestellen naar Zuid-Afrika om Oranjefans voor de finale naar Johannesburg te vervoeren. Het grote winkelcentrum in Sandton stroomde zaterdag al vol met Oranjefans en VIPS. 

Read more...

Zuid-Afrika wil nu ook Olympische Spelen

Zuid-Afrika wil nu ook Olympische Spelen

Nu het WK voetbal succesvol verloopt, denkt Zuid-Afrika aan het organiseren van de Olympische Spelen van 2020. Durban en Kaapstad zijn de voornaamste kandidaten. IOC-baas Jacques Rogge onthulde dat hij de Spelen graag een keer naar Afrika wil brengen en zou een bid zeer verwelkomen.

 

Read more...

Zuid-Afrika telt zegeningen WK-organisatie

Zuid-Afrika telt zegeningen WK-organisatie

Waar de Nederlandse pers nog steeds zit te neuzelen over de vuvuzela en de Bavaria-actie, zijn de Zuid-Afrikaanse media, de bevolking en de buitenlandse WK-bezoekers lyrisch over het verloop van het toernooi. ‘Dit land heeft sinds 1994 niet zo’n positieve vibe meegemaakt. Dat gaat nu de hele wereld over.’

Read more...

‘WK keerpunt voor Zuid-Afrika'

‘WK keerpunt voor Zuid-Afrika'

  Een week na de aftrap van het toenooi begint het Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven de zegeningen van de WK-organisatie te tellen. Accountant- en consultancybureau Deloitte noemde het WK donderdag een keerpunt voor de economie van Zuid-Afrika. Vooral met de nieuwe infrastructuur zou de organisator van het WK zich in het rijtje van ontwikkelde landen hebben geschaard. Maar tegelijkertijd dreigen stakingen ook het beeld van een sociaal onrustig land te bevestigen.

Read more...
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 8

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server