Saturday
May 27th
Home WK 2018 Rusland WK 2018 Bid Nederland en België willen WK 2018

Nederland en België willen WK 2018

E-mail Print PDF

wk 2018 logoJohan Cruijff heeft telefonisch toegezegd dat hij de KNVB gaat helpen om het WK voetbal 2018 naar Nederland en België te halen. Dat heeft secretaris generaal bij de KNVB, Harry Been, tegen Voetbal International verklaard. Eind 2010 zal de FIFA beslissen welke landen het WK voetbal in 2018 en 2022 mogen organiseren. De wereldvoetbalbond liet al doorschemeren dat het toernooi in 2018 hoogstwaarschijnlijk in Europa zal plaatsvinden. Naast Nederland/België hebben ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal zich kandidaat gesteld. Voor het WK 2022 zijn Mexico, Verenigde Staten, Qatar en Australië in de race.


Dit najaar zal de lobby van de WK kandidatuur van Nederland officieel van start gaan. De KNVB is van plan om ook een paar andere grote voetbalnamen zoals Marco van Basten, Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Guus Hiddink aan de kandidatuur te koppelen. De Belgen overwegen vooral toppers uit andere sporten, zoals Jusitine Henin en Eddy Merckx, in te zetten.  Ook Ruud Krol, momenteel trainer in Zuid-Afrika, vertelde onlangs aan Zuid-Afrika Journaal door de Belgische bond benaderd te zijn om eventueel een rol te spelen in de strijd om het WK naar Nederland en België te halen.

Begin deze week liet Sepp Blatter tijdens een bezoek aan Brussel al weten onder de indruk te zijn van de Nederlands-Belgische professionaliteit. Hij gaf aan geen moeite te hebben met een gezamenlijke kandidatuur. Nederland en België organiseerde eerder gezamenlijk succesvol EURO 2000. In Nederland vonden afgelopen jaren bovendien in 2005 een WK voetbal onder 20 en in 2007 een EK voetbal onder 21 plaats. De FIFA baas sprak onder meer met koning Albert II van België en Harry Been van de KNVB. Die laatste hield een positief gevoel aan de ontmoeting over.
Of de Lage Landen daadwerkelijk een serieuze kandidaat zijn, moet overigens nog blijken. Voorlopig lijkt Engeland de gedoodverfde favoriet om het WK 2018 binnen te slepen. Australië zou de voornaamste kandidaat voor het WK 2022 zijn.

Lees meer over het WK 2010, WK 2014, WK 2018, WK 2022 en de historie van het WK voetbal

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server