Wednesday
May 24th
Home WK 2010 info Reizen Voetbaltour door Kaapstad

Voetbaltour door Kaapstad

E-mail Print PDF

Guguletu Pirates

Kaapstad is een van de negen steden waar straks in 2010 het WK voetbal plaatsvindt. De komst van dat evenement verleidde de kleine touroperator Coffeebeans Routes een Cape Town Soccer Route uit te zetten. De tour is een soort introductie van wat Kaapstad op voetbalgebied te bieden heeft. Tot voor kort was het voor bezoekers nog een zoektocht om daar achter te komen. Maar nu er aan de rand van het centrum een enorm stadion voor het WK voetbal verrijst, is de eerste stap snel gemaakt.

Het Greenpoint Stadium in aanbouw is dan ook de eerste port of call op de Soccer Route. Vanaf een speciale hoge stellage kan de bouw van dit imposante bouwwerk worden gevolgd. In het aanpalende Visitor Centre is een klein museum ingericht over de historie van voetbal in Kaapstad en Zuid-Afrika. Een geschiedenis die verweven is met die van de apartheid, zo wordt ook duidelijk uit een grappige theatervoorstelling in het auditorium.

Een busreis brengt je vervolgens naar de trainingsaccommodatie van Ajax Cape Town. Met name de jeugdopleiding van de club, geënt op die van Ajax Amsterdam, staat in Zuid-Afrika goed bekend. Hier groeide een Bafana Bafana speler als Steven Pienaar (Everton) op. De media manager van de club, Mark Meyer, leidt rond en toont de faciliteiten. Van de prijzenkast, de huiswerkruimte van de jeugdspelers, de fitnessruimte tot de kleedkamer van het eerste elftal.

De klinische sfeer op het trainingscomplex staat in schril contrast met de volgende bestemming: een hobbelig veld midden in de township Guguletu, gelegen in de Cape Flats, een eindeloze reeks arme wijken tegen de stad. Hier wordt de tour afgesloten met een wedstrijd tegen een van de lokale jeugdteams. Touroperator Iain Harris kijkt tevreden toe hoe de Guguletu Pirates met 4-3 winnen van de excursiegroep, vooral bestaande uit Japanners. Hoe hij er toe gekomen is een Soccer Tour te beginnen? ‘We zagen dat er op dit gebied nog niets was,’ vertelt hij. ‘En we moeten eerlijk zeggen dat het ook nog geen storm loopt. Onze Jazz Safaris naar de townships worden bijvoorbeeld veel beter bezocht. Maar richting het WK 2010 zal onze Soccer Route ongetwijfeld aan populariteit gaan winnen.’

Meer artikelen over voetbal in Zuid-Afrika

Lees ook het artikel over voetbal in de township

guguletu

 

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server