Saturday
May 27th
Home EK 2012 Polen/Oekraïne EK 2012 Kwalificatie Pokerend Oranje plaatst zich voor EK 2012

Pokerend Oranje plaatst zich voor EK 2012

E-mail

Het Nederlandse elftal heeft zich met een minimale inspanning geplaatst voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. In Helsinki won Oranje met 0-2 van Finland. De mannen van Bert van Marwijk hebben nu in de resterende twee duels tegen Zweden en Moldavië aan één punt genoeg om als groepswinnaar naar Oost-Europa af te reizen. Inmiddels werd ook bekend dat de stad Krakau in het zuiden van Polen naar alle waarschijnlijkheid de uitvalsbasis van Oranje gaat worden. Hans Jorritsma zou al een voorboeking hebben gemaakt bij een hotel in die fraaie stad, zo meldde de Telegraaf. Mocht Oranje groepswinnaar worden in de kwalificatie, dan speelt het op het EK naar alle waarschijnlijkheid haar wedstrijden ofwel in Gdansk ofwel in Charkov.

Na de monsterzege  van 11-0 op het nietige San Marino van afgelopen weekeinde  liet Oranje het in Helsinki tot de allerlaatste minuut aankomen om het duel defintief te beslissen. Invaller Luuk de Jong tikte een voorzet van de kersverse aanwinst van Juventus, Elia, binnen. Eerder had Kevin Strootman op aangeven van spelbepaler Wesley Sneijder de score halverwege de eerste helft al geopend.

Pokerspel

Door na de 0-1 niet door te drukken, bleef het duel tot het einde toe spannend. In de tweede helft waren de opportunistische Finnen even zelfs dichtbij de gelijkmaker. Maar Oranje liet zich totaal niet van de wijs brengen door de Finnen die eigenlijk niets hadden in te brengen tegen het grote Oranje. Tegenover het bluf poker van het Finse team, stelde de elf van Bert van Marwijk een zeer gedegen poker spel dat uiteindelijk met een doelpunt in de laatste minuut werd beloond.

Met de 2-0 zege op Finland is Oranje zeker van een plek op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. In de twee resterende duels (uit tegen Zweden en thuis tegen Moldavië) hoeft het Nederlands Elftal  slechts één punt over te houden om ook als groepswinnaar naar het Europese eindtoernooi te gaan.  Haalt Oranje geen punt, dan plaatst het team zich alsnog als beste tweede uit de kwalificatiepoules.  De spanning in de EK-kwalificatiepoule van Oranje is daarmee vrijwel geheel verdwenen. Tot het EK in juni 2012 begint, kunnen thrillseekers voor de echte spanning beter een spelletje Texas Holdem doen in het beste online pokerhuis ter wereld.

 

 

 

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server