Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws Organisatie Invasie Oranjefans in Johannesburg

Invasie Oranjefans in Johannesburg

E-mail

Foto: Twan Spierts

De KLM en reisorganisaties vliegen met meer dan tien extra toestellen naar Zuid-Afrika om Oranjefans voor de finale naar Johannesburg te vervoeren. Het grote winkelcentrum in Sandton stroomde zaterdag al vol met Oranjefans en VIPS. 

 

Op de foto met Sylvie Meis. Dat wil iedereen wel. Stralend poseert de vrouw van Oranjespeler Rafael van der Vaart in het restaurant van het Towers en Sun Hotel, gelegen tegen het enorme winkelcentrum van Sandton in het luxueuze noorden van Johannesburg. 'Veel plezier verder,' roept ze de fans nog na als ze weer terugkeert naar haar tafel waar de andere spelervrouwen hun lunch gebruiken.

De stemming zit er zaterdag in Johannesburg al goed in. De eerste oranjefans lopen trots door het enorme winkelcentrum van Sandton, de wijk waar ook het Nederlands elftal verblijft. Mannen met Oranje vlechtjes worden door fotografen onder vuur genomen. In Hotel Michelangelo doen FIFA-officials druk. Andere VIPS zitten in luie stoelen in de zon bij te komen van hun vliegreis.

Nadat de KLM voor de kwartfinale en halve finale al extra toestellen inzetten, is voor de finale een luchtbrug tussen Amsterdam en Johannesburg totstandgekomen. In samenwerking met de KNVB en OAD laat de KLM vier extra vliegtuigen invliegen. Maar ook Kras en Corendon hebben samen vijf toestellen gecharterd en met zo'n 1600 fans gevuld.

Zo'n 200 miljonairs en bekende Nederlanders hebben privejets gehuurd en vliegen voor ongeveer 15 duizend per persoon naar Johannesburg. Ook uit andere delen van Zuid-Afrika komen Nederlanders in grote getalen naar Johannesburg om het duel bij te wonen. Intussen gaan tickets op de zwarte markt voor bedragen van 800 tot 1500 euro van de hand.

Bij het Soccer City stadion in Johannesburg komt zondag 11 juli, voorafgaand aan de WK-finale tussen Nederland en Spanje, in ieder geval weer een Oranjeplein. ,,We hebben voor deze locatie gekozen zodat iedereen op tijd bij het stadion is, zodat niemand iets van de wedstrijd hoeft te missen", legt Rob Polderman, secretaris van de Supportersclub Oranje, uit op de website Onsoranje.nl. Het feest barst om 14.30 uur los op het stadionterrein en is daarom alleen toegankelijk voor mensen met een finaleticket. De happening belooft nóg mooier te worden dan voorafgaande Oranjepleinen. Polderman: ,,Op dit moment zijn we bezig de laatste puntjes op de 'i' te zetten, maar ik kan alvast verklappen dat het feest in een soort amfitheater gehouden wordt."

Polderman roept alle fans op vroeg naar het stadion te komen, zodat niets van het feest gemist hoeft te worden! Ook fans die níet naar het Oranjeplein komen, dienen uiterlijk 18.00 uur bij het stadion aanwezig te zijn. Daarna worden wegen afgezet en zal het stadion niet of nauwelijks meer bereikbaar zijn

 

 

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server