Saturday
May 27th
Home WK 2010 info The Big Five De tikkende tijdbommen op het WK 2010

De tikkende tijdbommen op het WK 2010

E-mail

Zuid-Afrika Journaal gelooft niet in bomaanslagen tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. Wel zien we straks op en rond het veld tikkende tijdbommen rondlopen die ineens tot ontploffing kunnen komen. In onze Big Five serie de spelers en trainers die op het WK 2010 grote kans maken om hun hoofd te verliezen.

Diego Maradona (Argentinië)

Na rood in '82, de hand van god in ’86, de tranen in ’90 en de angstaanjagende gedrogeerde blik in de camera van ’94 heeft Maradona op het WK voetbal een reputatie hoog te houden. Sinds hij niet meer voetbalt, is het nooit rustig rond de met een cokeverslaving kampende Pluisje geweest. Een paar jaar geleden schoot hij zijn buks nog leeg op een paparazzi. Als trainer van het Argentijnse team lijkt Maradona eigenlijk alleen maar gekker geworden. Dat bleek vooral na de moeizame WK-kwalificatie toen hij kritische journalisten tot het zuigen van zijn geslachtsdeel uitnodigde. Onlangs reed hij met zijn auto ook over het been van een passant om de arme man vervolgens op een scheldkannonade te trakteren. Gaat hoe dan ook in Zuid-Afrika een rel veroorzaken. 

Nigel de Jong (Nederland)

Je moet het wel gek maken als je eigen trainer je bekritiseert voor onbestrafte overtredingen. Het gebeurde middenvelder Nigel de Jong na zijn keiharde tackles in twee oefenwedstrijden van Oranje richting het WK. De schoppartijen waren duidelijk een rode kaart waard maar De Jong mocht tot ieders verassing beide keren blijven staan. Desalniettemin werden de kamikazetackles van de middenvelder het gesprek van de dag. Ook in de Premier League laat De Jong zich vaak niet onbetuigd en lijkt hij en gebrek aan snelheid met keiharde overtredingen te moeten compenseren. Het valt te hopen dat De Jong zich tijdens het WK een beetje in toom kan houden.

Didier Drogba (Ivoorkust)

De spits van Ivoorkust scoorde er afgelopen seizoen op los bij zijn club Chelsea. Dat schept hoge verwachting voor het WK. Maar wat als Drogba die verwachtingen niet waar kan maken en Ivoorkust de poule des doods niet overleeft ten faveure van Portugal en Brazilië? De kans is vrij groot dat de snel geïrriteerde Drogba dan weer door het lint gaat, zoals hij dat twee opeenvolgende jaren deed na uitschakeling in de Champions League. Als ploeggenoten hem toen niet hadden tegengehouden, was hij gewoon de scheidsrechter aangevlogen. 

John Terry (Engeland)

Nog een speler van Chelsea die het niet allemaal even goed op een rijtje heeft als verlies dreigt. Het is ook de vraag of de verdediger wel goed in de groep van het Engelse team ligt nadat hij er met de vriendin van ploeggenoot Wayne Bridge vandoor ging. Die laatste wilde daardoor niet mee naar Zuid-Afrika. Er zijn al enige voortekenen dat Terry snel geprikkeld raakt. Net als Maradona reed ook hij onlangs iemand aan en schold hij een journalist uit. Zou wel eens de tijdbom onder het Engelse team kunnen zijn.

Franck Ribery (Frankrijk)

De grote vraag is hoe de Fransman de publiciteit rond zijn zijn seksaffaire met een minderjarige prostituee heeft verwerkt. Een paar weken geleden draaide Ribery tijdens de halve finale van de Champions League tegen Lyon nog volledig door toen hij een gestrekt been op het scheenbeen van een tegenstander plantte. Het kostte hem na de rode kaart een opwachting in de finale. Misschien dat het verlengen van zijn contract bij Bayern wat rust in zijn hoofd heeft gebracht. Zo niet, dan kunnen we gekke dingen van dit explosieve Haantje verwachten.

 

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server