Wednesday
May 24th
Home WK 2010 Nieuws Business Kansen voor ondernemers rond WK

Kansen voor ondernemers rond WK

E-mail

Laurine Platzky. Foto: Ricci Scheldwacht

Kansen voor Nederland en voor Zuid-Afrika. Dat was de boodschap van de WK 2010 Road Show op 2 maart, georganiseerd door Southern African Netherlands Chamber of Commerce (SANEC) en NL EVD Internationaal, het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Lees in het Emerging Magazine meer over beleggen in Afrika.

 

Onder het motto ‘Oranje onderneemt’ kwamen een kleine 200 belangstellenden in Den Haag bijeen om zich te laten informeren over de mogelijkheden over ondernemen in en met Zuid-Afrika. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties en bedrijven die actief zijn in Zuid-Afrika of met plannen in die richting konden in een Zuid-Afrikaanse ambiance ervaringen met elkaar uitwisselen.

Nadat voormalig international Willy van der Kerkhof de bijeenkomst had geopend, was het de beurt aan een aantal sprekers, onder wie Laurine Platzky, die namens de Westkaap provincie de coördinatie van het WK 2010 voor haar rekening neemt. Zuid-Afrika is klaar voor het WK, sprak de gedeputeerde, die zich voor de gelegenheid had getooid in de kleuren van het thuisteam Bafana Bafana. De organisatie van het evenement verloopt zo voorspoedig dat het organiserend comité van het WK 2014, dat in Brazilië zal plaatsvinden, de verrichtingen in Zuid-Afrika met zeer grote belangstelling volgt, aldus een opgewekte Platzky. In reactie op de terughoudendheid bij Oranjefans om naar Zuid-Afrika te komen, wil ze de KNVB op korte termijn reizen naar Kaapstad gaan aanbieden. Nederlanders zouden voor de vlucht inclusief een of twee overnachtingen slechts 999 euro kwijt zijn. 

De Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Nederland Peter Goossen onderstreepte de vele mogelijkheden voor een succesvolle samenwerking tussen het Zuid-Afrikaanse en Nederlandse bedrijfsleven. In opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering werd onlangs een begin gemaakt met een behoefteanalyse voor de Nederlandse markt. Welke producten importeert Nederland uit andere landen en hoe kunnen ondernemers in Zuid-Afrika daarop inspringen?

Een vraag, waarop de in Zuid-Afrika geboren en in Nederland woonachtige André Koning zijn antwoord al had gevonden. Op de netwerkborrel die de bijeenkomst afsloot, konden de aanwezigen zich te goed doen aan de enorme schalen boerewors, waarmee hij rondging. Samen met zijn eveneens Zuid-Afrikaanse zakenpartner verkoopt Koning de fameuze worst via internet. Hun klantenkring bestaat voornamelijk uit landgenoten die in Nederland wonen, maar steeds vaker komen er ook bestellingen binnen van Nederlanders die in Zuid-Afrika op vakantie zijn geweest. Deze zomer zal Nederland massaal kunnen kennismaken met hun boerewors, want tijdens het WK zal die ook in een groot aantal strandtenten langs de Nederlandse kust verkrijgbaar zijn. 

Dat het voor Nederlandse ondernemers in de toekomst nog aantrekkelijker wordt om zaken met Zuid-Afrika te doen, bleek ook uit het verhaal van marktadviseur Zuid-Afrika Suzanne Bouman, die namens NL EVD Internationaal de aanwezigen er nog maar eens fijntjes op wees dat in 2012 een nieuw vrijhandelsakkoord tussen Zuid-Afrika en de EU van kracht is, wat betekent dat 86 procent van de export van de EU naar Zuid-Afrika geheel vrij zal zijn.

Met dat vooruitzicht en het WK voetbal als podium organiseert SANEC een aantal netwerkbijeenkomsten en seminars in Nederland en Zuid-Afrika, waar vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven zich kunnen profileren. Ook opent SANEC met dat doel WK business centra in de speelsteden waar het Nederlands elftal straks actief is.

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server