Wednesday
May 24th
Home WK 2010 info Reizen Reistips voor WK 2010 Zuid-Afrika

Reistips voor WK 2010 Zuid-Afrika

E-mail

Foto: Jacqueline Bos

Het WK voetbal 2010 vindt plaats in Zuid-Afrika, een relatief ver en onbekend land voor veel Oranjefans die het Nederlands Elftal willen komen steunen. Waar veel media het land crimineel afschilderen, raadt Zuid-Afrika Journaal WK-gangers zeker niet af om te komen. Een bezoek aan het land vraagt wel enige voorbereiding. Om u alvast op weg te helpen, hebben we tien algemene reistips op een rij gezet. Bekijk ook onze 2010 reisgids of de Vakantiewegwijzer WK 2010 voetbalgids.


1. Neem de tijd

Kom niet voor een paar dagen maar eerder voor een paar weken om naast de voetbalwedstrijden ook vakantie te vieren en dit prachtige land te verkennen. Zuid-Afrika biedt veel meer dan het WK voetbal alleen. (Tip Ruud Krol)

2.Transport

Zorg dat U niet te afhankelijk bent van publiek transport. Vliegtickets kunnen tijdens het WK duur worden, bussen en treinen onzeker. Huur daarom bijvoorbeeld een auto waarmee U door het land kunt reizen en attracties kunt bezoeken.

3. Geniet van de natuur

Blijf niet in de steden hangen. De grote attractie van Zuid-Afrika is de natuur. Het land beschikt over de fraaiste natuurgebieden, stranden, fauna , flora en bergketens op deze wereld. Een safari in het Kruger Park of een van de vele andere game reserves is een geweldige ervaring.

4. Verkeer

Probeer reizen na zonsondergang te vermijden, zeker als u zelf moet rijden. De verkeersveiligheid op de wegen buiten de steden laat vooral ‘s nachts te wensen over. Sluit mede hierom een goede reisverzekering af. (Tip Ambassadeur Rob de Vos).

5. Kijk uit met pinnen.

Hou omstanders op afstand als U geld tapt. En hou een oogje in het zeil als je met pinpas ergens afrekent. Er zijn organisaties in Zuid-Afrika actief die pinpassen skimmen, oftewel de gegevens ervan illegaal kopieren om vervolgens de rekening te plunderen.

6. Criminaliteit

Laat u niet afschrikken door de criminele reputatie van Zuid-Afrika. Op bepaalde locaties, zoals stadscentra en townships, is het natuurlijk wel zaak om waakzaam te zijn voor zakkenrollers. Maar verreweg de meeste toeristen komen niet in aanraking met criminaliteit en vinden Zuid-Afrika acheraf veel veiliger dan ze vooraf hadden gedacht.

7. Winterklimaat

Hou rekening met het winterklimaat in Zuid-Afrika. Vooral in het hoger gelegen noorden van het land rond Johannesburg kan het kwik ’s nachts tot het vriespunt dalen. In Kaapstad en op de Garden Route is er grote kans op regen en kille dagen. In de omgeving van Durban en het Kruger Park vindt u een zachter klimaat.

8. Guesthouses

Kies niet voor de eerste de beste hotelketen in de stad of langs de snelweg. Zuid-Afrika beschikt over prachtig gelegen lodges en guesthouses waar U veel meer ruimte, comfort en persoonlijke gastvrijheid vindt. Vergelijk vooraf wel de prijzen, want er zijn guesthouses die driedubbele prijzen proberen te rekenen.

9. Stekker

Laat U in Nederland niet wijs maken dat een wereldstekker in de Zuid-Afrikaanse stopcontacten past. U zult hier een converter voor de Zuid-Afrikaanse 3-poot moeten kopen, bijvoorbeeld in een grote supermarkt.

10. Telefoneren

Neem bij aankomst een prepaid pakket met een Zuid-Afrikaans nummer als u van plan bent binnen Zuid-Afrika veel te bellen. De Zuid-Afrikaanse SIM kaart kan u mogelijk honderden euro schelen en is op verschillende plekken te koop, onder meer op de vliegvelden. Hou er wel rekening mee dat niet iedere telefoon Zuid-Afrikaanse SIM-kaarten toelaat.

Voor meer informatie, waarschuwingen en tips verwijzen we U naar het Oranjeboekje dat de Nederlandse ambassade heeft uitgebracht voor WK 2010 gangers. www.oranjeboekje2010.nl

2010 reisgids

 

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server