Wednesday
May 24th
Home WK 2010 info Reizen Het WK 2010 reisaanbod op een rij

Het WK 2010 reisaanbod op een rij

E-mail

Overweegt u naar Zuid-Afrika te komen om tijdens het WK 2010 het Nederlands Elftal aan te moedigen? Het programma in de poulefase biedt u een fraaie kans om de wedstrijden van Oranje met een rondreis door Zuid-Afrika of een vakantie in het land te combineren. Maar wat zijn de mogelijkheden daartoe en hoe kunt u de reis het best aanpakken? Een overzicht van het aanbod.


Voor de Oranjefan met plannen om het WK 2010 in Zuid-Afrika te bezoeken, heeft de loting zeker niet ongunstig uitgepakt. Omdat Nederland direct al in de groepsfase in de grote stadions van Johannesburg, Durban en Kaapstad speelt, zullen er volop kaarten beschikbaar zijn. Voor wie de eerste drie wedstrijden wil bezoeken, ligt bovendien een prachtige route langs deze interessante steden in het verschiet. Jokko de Wit van De Oranjecamping die met een karavaan campers het Nederlands Elftal gaat volgen, spreekt dan ook van een geweldige voetbalreis. ‘Onze reis zal de fans door de mooiste delen van Zuid-Afrika leiden, waaronder de Blyde River Canyon, het Kruger Park, de stranden bij Durban, de Garden Route en de wijngebieden bij Kaapstad.’
Volgens levensgenieter Ruud Krol, tegenwoordig trainer bij de Orlando Pirates in Johannesburg, is het vanwege de schoonheid van het land zonde om slechts voor een paar dagen te komen. ‘Zuid-Afrika heeft enorm veel te bieden. Het WK voetbal biedt een ideale gelegenheid om dit land te verkennen en een bezoek aan WK-wedstrijden met een wat langere vakantie te combineren.’
Het is alleen wel even de vraag hoe u die reis aanpakt. Kiest u voor een groepsreis of komt u op individuele basis? Neemt u één uitvalsbasis of gaat u Oranje achterna reizen. En gaat u voor een low budget optie voor zover dat mogelijk is, of neemt u een luxe arrangement? We hebben de mogelijkheden hieronder op een rij gezet.

Per camper met De Oranjecamping
Eerlijk is eerlijk, het meest tot de verbeelding sprekende reisconcept voor het WK 2010 is van De Oranjecamping. Organiseerde het reisbureau op eerder toernooien een vaste camping, in Zuid-Afrika biedt het zo’n 1200 Oranjefans de kans om per camper of kampeertruck het Nederlands elftal de eerste drie wedstrijden achter na te reizen. Dat kan vanaf 3295 euro. Het vliegticket, eten, safari’s, excursies, standplaatsen, verzekeringen, feesten en nog heel wat andere extra's zijn dan inbegrepen. Voor wie ze nog niet heeft, beschikt De Oranjecamping ook over wedstrijdkaartjes. De karavaan vertrekt al een week voor aanvang van de eerste wedstrijd van Oranje voor een safari in het Kruger Park. Daarna zal via Johannesburg en Durban naar Kaapstad worden afgereisd. Er zijn diverse arrangementen mogelijk, van een tot drie weken, exclusief of inclusief vlucht, etc. Zie www.oranjecamping.nl

Op een vaste camping
Kamperen is vanwege de lage prijs en gezelligheid doorgaans een populaire optie voor Oranjefans die een EK of WK Voetbal willen bijwonen. Vanwege de kille nachten van de Zuid-Afrikaanse winter ligt slapen in een tent in 2010 echter niet direct voor de hand. Ook zal het niet echt goedkoop zijn omdat er in ieder geval een vliegreis naar Zuid-Afrika moet worden geboekt en ook binnen het land aanzienlijke afstanden moeten worden afgelegd om de wedstrijden bij te wonen. Toch zijn er in ieder geval twee iniatieven gestart die met een kampeerconcept op Oranjefans mikken. Even ten noorden van  Pretoria heb je bij Kamp Oranje voor 55 euro per dag een slaapplaats in een verwarmde tent. Eten, vervoer naar het vliegveld, feesten ed zijn inbegrepen. In de buurt van Johannesburg biedt de WK 2010 camping een vergelijkbaar concept aan.

Verzorgde groepsreis
Geen zin in te veel gedoe? Dan kunt u ook bij grote touroperators terecht voor een geheel verzorgde reis, inclusief vlieg- en wedstrijdticket, excursies en entertainment. Kras biedt vanaf 1695 euro arrangementen inclusief groepswedstrijden aan. U verblijft dan in het viersterren Oranje Village Kopanong, een luxe-oord vlakbij Johannesburg, om vandaaruit naar het stadion waar Oranje speelt af te reizen. Kras heeft ook arrangementen voor 23 dagen met de 1/8 finale erbij .

Luxe reizen
Uiteraard is het ook mogelijk om een exclusieve reis naar Zuid-Afrika te boeken waarbij u in topaccommodaties verblijft, tussen de speelsteden vliegt en de wedstrijden als VIP bezoekt. Een partij als Exclusive Culitravel heeft rechtstreeks toegang tot de hospitality pakketten en vip seats van Match (het ticket bureau van de FIFA). Vanaf ongeveer 4000 euro is het mogelijk om op die wijze een wedstrijd te bezoeken en vier dagen in een luxe-accommodatie te verblijven. Vliegticket, transfers, etc zijn inbegrepen. Ook voor 14 dagen en drie wedstrijden zijn er mogelijkheden. U maakt het natuurlijk helemaal af als u via ExclusiveCulitravel een reis van 4 weken op vijf sterren niveau tot en met de finale neemt.

Individueel
Wie geen kuddedier is, drie weken oranje feestgedruis iets te veel van het goede is en er plezier in heeft om een en ander zelf uit te zoeken, kan altijd nog zelf een WK 2010 reis uitstippelen. Het kan handig zijn om bijtijds uw vliegticket, autohuur en accommodaties te boeken. Aan de andere kant verwachten sommige reisexperts dat de prijzen richting het WK nog wel eens kunnen gaan dalen. Hoe dan ook, individueel door Zuid-Afrika rondreizen is een prachtige ervaring. De wegen zijn doorgaans goed, het landschap is fantastisch en de hotels Guesthouses en Bed & Breakfasts liggen veelal op paradijselijke plekken. De afstand tussen Durban en Kaapstad is met 1700 kilometer overigens wel een beetje aan de ruime kant voor een autotocht. Het kan een idee zijn om daar een vliegtuig te nemen. 

Zie ook bij de WK 2010 reistips van Zuid-Afrika Journaal waar u allemaal aan moet denken.

Voor accommodatie en toeristische informatie zie 2010 Reisgids

Email ons als u vragen heeft over accommodatie in particuliere huizen in Kaapstad of Durban.

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server