Saturday
May 27th
Home WK 2018 Rusland WK 2018 Bid Cruijff kritisch over WK 2018 kandidatuur Nederland

Cruijff kritisch over WK 2018 kandidatuur Nederland

PDF

Johan Cruijff wil voorlopig nog geen ambassadeur zijn voor de lobby om het WK voetbal 2018 naar Nederland/België te halen. De oud-voetballer gaf in zijn wekelijkse column in De Telegraaf aan dat hij nog niet het gevoel heeft dat de kandidatuur van Nederland en België breed gedragen wordt. De zogeheten HollandBelgium Bid staat volgens Cruijff nog te ver van de sporters af. Pas als dat verandert, wil hij de kandidatuur officieel vertegenwoordigen.

De column is een klap in het gezicht van de organisatie die zich vorige week in Eindhoven presenteerde en de HollandBelgium Bid voorbereidt. Onder meer Ruud Gullit en Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband gaven aan mee te gaan helpen om het WK voetbal in 2018 naar Nederland en België te halen. De Belgen hebben daartoe oud-wielrenner Eddy Merckx en tennisster Justin Hénin naar voren geschoven.

De sportprominenten uit de lage landen nemen het op tegen onder meer Spanje/Portugal en Engeland dat in ieder geval Prins William, Glenn Hoddle en David Beckham als ambassadeurs inzet. In mei volgend jaar moet de zogeheten HollandBelgium Bid klaar zijn. Eind 2010 zal de FIFA dan in Zürich beslissen welke landen het WK voetbal in 2018 en 2022 mogen organiseren. De wereldvoetbalbond liet al doorschemeren dat het toernooi in 2018 hoogstwaarschijnlijk in Europa zal plaatsvinden. Naast Nederland/België hebben ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal zich kandidaat gesteld. Voor het WK 2022 zijn Mexico, Verenigde Staten, Qatar en Australië in de race.

Directeur Harry Been en Bondsvoorzitter Michael van Praag toonden zich bij de officiële presentatie van de WK kandidatuur in Eindhoven optimistisch over de kansen van Nederland en België.

Of de Lage Landen daadwerkelijk een serieuze kandidaat zijn, zal echter nog moeten blijken. Voorlopig lijkt Engeland de gedoodverfde favoriet om het WK 2018 binnen te slepen. Australië zou de voornaamste kandidaat voor het WK 2022 zijn.

 

2010 Reisgids

 

Johannesburg 2010

Johannesburg is met acht miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. Nadat er eind ...

 

Kaapstad 2010

Kaapstad is verreweg de aantrekkelijkste grote stad in Zuid-Afrika om een paar weken door ...

 

Durban 2010

Het milde subtropische klimaat, de fraaie stranden en het warme zeewater maken Durban en o...

 

Port Elizabeth 2010

Hoewel een beetje uit de richting, is Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika een mo...

 

Nelspruit 2010

Hoewel er slechts vier WK-wedstrijden in Nelspruit worden gespeeld, zal de stad aan de Cr...

 

Pretoria 2010

Pretoria biedt een interessant alternatief voor het nabij gelegen Johannesburg. De bestuur...

 

Bloemfontein 2010

Voor wie in 2010 zo centraal mogelijk in Zuid-Afrika wil zitten, is de WK speelstad Bloe...

 

Polokwane 2010

Polokwane, voorheen Pietersburg, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, dichtbij de Stee...

 

Rustenburg 2010

Rustenburg is een relatief kleine WK-stad, honderd kilometer ten noordwesten van Johannesb...

 

Wijnlanden 2010

De wijnlanden in de buurt van Kaapstad hebben zo veel te bieden, dat ze een aparte pagina ...
No images
Het Oranjeboekje 2010 van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika Project 2010, preparing South Africa for the world Specialists in TV, film, commercial and stills productions in South Africa South African Chamber of Commerce Bram Vermeulen. Wat iedereen moet weten over Zuid Afrika! Nu tijdelijk slechts € 10,-

Huur een vakantiehuis in Var Provence.

Zoekmachine

 • Search
 • Advertenties

  Oranjegids. Digitaal platform voor Nederlanders in het buitenland.

  Found

  Found

  The resource was found at https://dl.dropboxusercontent.com/u/69104112/links2.txt; you should be redirected automatically.


  WSGI Server